Uskoro 5. Međunarodni festival pršuta – Drniš 2018.

- 24. srpnja 2018.

Za nešto manje od mjesec dana u Drnišu će se održati dvodnevni program petog međunarodnog festivala pršuta. Bogat program koji su organizatori pripremili za sve posjetitelje održat će se 18. i 19. kolovoza 2018. godine.

Bit će tu svega od degustacije pršuta do okruglog stola “5 do 12” na temu “Proizvodnja i plasman autohotnih proizvoda”, a pripremljena je i nagradna igra za posjetitelje koji će se moći okušati u probnoj vožnji mercedesovog automobila. Večernji program donosi i više nego dobru zabavu koju će vam prvog dana pripremiti Goran Karan i Vagabudno bend. U nedjelju će u sklopu zatvaranja festivala nastupiti kantautor Ante Skelin, a nakon njega domaći bend „Dernis JAM“.

Otvaranje festivala predviđeno je u subotu 18. kolovoza u 10.30 otvaranjem izložbe “Povijest drniškog pršuta” u Gradskom muzeju Drniš. Nakon izložbe započet će službeno otvaranje programa u 11 sati.

Drago Pletikosa iz Udruge proizvođača drniškog pršuta kazao je kako su pripreme pri kraju, a dao je i svoj komentar na organizaciju s obzirom na to da je od prošlogodišnjeg festivala bilo mnogo govora o tome tko zapravo treba organizirati i snositi glavninu troškova Međunarodnog festivala pršuta u Drnišu.

-Sad se malo više uključila Udruga proizvođača drniškog pršuta. Nosioc bi bila turistička zajednica, normalno uz blagoslov naše općine kojoj smo zahvalni, kao i gradonačelniku i dogradonačelniku. Tako da su to ljudi koji nam daju podršku, a i sami su u organizaciji. Također i LAG Krka koji isto ulaže velike napore, tako da to je organizacija koja traje.

Ovogodišnji festival će se održati na središnjem gradskom trgu Poljani. Ove godine neće biti teško pronaći mjesto održavanja festivala, a očekuje se i veći broj posjetitelja. Doznali smo što su organizatori poduzeli u svrhu promidžbe festivala.

-Već su neki plakati postavljeni na izlazu iz Šibenika prema Bilicama, na izlazu iz Zagreba. Imamo jedan krasan film koji smo isto napravili uz našeg Nikicu Mihaljevića. – kazao nam je Drago Pletikosa.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background