Grad Vrlika donirao udžbenike OŠ “Jakova Gotovca” u Unešiću

- 25. srpnja 2018.

Gradonačelnik Grada Vrlike Jure Plazonić i njegov zamjenik Nikola Uzun posjetili su Općinu Unešić i Osnovnu školu „Jakova Gotovca“ u Unešiću gdje su donirali 90 kompleta udžbenika za sve učenike naše škole. Knjige je preuzeo ravnatelj OŠ “Jakov Gotovac” i načelnik općine Unešić Živko Bulat i njegovi suradnici koji su zaželili Vrličanima dobrodošlicu i zahvalili se na donaciji.

Grad Vrlika već dugi niz godina svim učenicima O.Š. „Milan Begović“ svake godine besplatno osigurava udžbenike, a ove godine Splitsko dalmatinska županija preuzela je financiranje udžbenika te su odlučili stare pokloniti O.Š. „Jakov Gotovac“. Ovom lijepom gestom olakšali su nabavku udžbenika osnovnoškolcima u Unešiću, u nadi da će se suradnja ovih dviju škola nastaviti i u budućnosti.

Načelnik Općine Unešić zahvalio se donatorima i dao svoj komentar na ovu gestu.

-Mi se ovom prilikom zahvaljujemo, vrlo rado smo primili njihovu pomoć. Naravno sve te knjige ne odgovaraju za naše učenike. Jer se velik broj udžbenika ne podudara s odabirom naših učitelja i učenika u OŠ Jakova Gotovca Unešić. Svi udžbenici su dobro očuvani i oni će biti od velike pomoći za roditelje, neće morati kupovati sve knjige i izlagati se velikom trošku. Za osmi razred odgovara šest udžbenika, za sedmi  pet, za šesti razred pet udžbenika i za peti razred pet udžbenika. Tako da jedan dio neće morati kupovati.

Načelnik Bulat je najavio kako će za sljedeću školsku godinu Općina Unešić subvencionirati roditelje svakog upisanog prvašića.

-Za učenike prvog razreda Općina će subvencionirati s 1000kuna svakog upisanog učenika. Tako da će roditeljima na jedan način biti olakšana kupnja novih udžbenika.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background