Unatoč prigovoru pojedinih Drnišana iz centra grada – radno vrijeme kafića ostaje isto!

- 23. kolovoza 2012.

Odluka o radnom vremenu ugostitelja i Odluka o mjestima održavanja javnih skupova i manifestacija na području Grada Drniša neće se mijenjati bez obzira na prigovore grupe građana iz centra Drniša, kazao je za Radio Drniš predsjednik Gradskog vijeća Josip Begonja.

– “I jedna i druga odluka u skladu su sa zakonima i to prva sa Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti, a druga sa Zakonom o zaštiti od buke kojim je propisana dopuštena razina buke kao i nadležnost Državnog inspektorata odnosno Sanitarne inspekcije da kontrolira tu razinu buke. Ne postoji niti jedan relevantan razlog zbog kojeg bi Gradsko vijeće pristupilo izmjeni i dopuni Odluka. Posebno imajući na umu gospodarsku krizu, gdje bi svako zatvaranje ugostiteljskih objekata u ljetnoj sezoni već u 23,00 sata značilo i smanjenje zaposlenih u tim ugostiteljskim objektima. Značilo bi također da mladi iz Drniša moraju odlaziti u susjedne gradove na noćni izlazak, značilo bi da se grad Drniš zbog nekih pojedinaca i njihovih sitnih interesa zatvara za sve mlade i ne samo mlade ljude, kojima u ova gospodarski depresivna vremena, jedina mogućnost izlaska u večernjim satima je upravo u te ugostiteljske objekte.
Održavanje nekoliko ljetnih koncerata računajući i proslavu Dana grada u odnosu na cijelu godinu, zaista je minoran broj”, stoji u današnjem priopćenju Josipa Begonje koji ističe da kao predsjednik gradskog vijeća, ali i kao predsjednik drniškog HDZ-a u potpunosti podržava sve mlade i ne samo mlade ljude koji su ogorčeni s sadržajem predmetnog prigovora, a koji je navodno adresiran na Gradsko vijeće.

Nakon jučerašnjeg prigovora dijela građana iz centra Drniša a kojeg su navodno uputili Gradskom vijeću, Gradonačelniku, Policijskoj postaji i Radio Drnišu a u kojemu tvrde da ljeti vikendom zbog ugostitelja, mladih, koncerata i buke ne mogu normalno živjeti – reakcije ne prestaju stizati.

No od gradonačelnika Drniša Ante Dželalije i predsjednika drniškog Gradskog vijeća Josipa Begonje doznajemo kako oni prigovor nisu ni dobili kao ni potpise građana a za koje anonimna grupa građana u dopisu Radio Drnišu tvrde da su im dostavili.
Međutim dopis sličan ovomu koji je našoj redakciji stigao sada, Grad je dobio sredinom srpnja.

Na Facebook stranici Radio Drniša komentare je pak imenom i prezimenom ostavilo 40 tak građana od kojih pojedini žive u strogom centru grada, sa malom djecom, a koji su ogorčeni prigovorima svojih susjeda. Čitatelji Portala Radio Drniša zadovoljni su, kažu, što je u Drnišu ovo ljeto konačno bilo zabave i sadržaja za mlade. Pohvaljuju rad Savjeta mladih Grada Drniša kao organizatora tih događanja.

Savjet mladih Grada Drniša na svojoj Facebook stranici objavio je: “Smatramo se prozvanim od grupe građana koja je svoj prigovor podnijela Gradskom vijeću Grada Drniša.
Ovim putem želimo izraziti stav da će Savjet mladih i dalje nastaviti svoje aktivnosti koje su donesene u planu rada Savjeta, te da će kako je i do sada bila praksa, poštivati Zakon o javnom okupljanju i Odluku o prekoračenju buke”.

ljeto-woodKoncert grupe Dišpet, ljetna terasa Woodstock, kolovoz 2012. 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian