Drnišani iz centra grada – od koncerata, ugostitelja i mladih ne možemo normalno živjeti!

- 22. kolovoza 2012.

Grupa građana Drniša koja stanuje u samom centru grada podnijela je prigovore Gradskom vijeću Grada Drniša zbog produljenja radnog vremena ugostiteljskih objekata u Drnišu.

Riječ je o Odluci donesenoj u prosincu 2009. godine prema kojoj drniški ugostitelji vikendom mogu raditi do 02 sata ujutro.

Građani su mišljenja da je to previše. U svom prigovoru tvrde da pojedini ugostitelji rade i duže od dozvoljenog vremena, te da se gosti ispred kafića zadržavaju i do par sati iza radnog vremena, stvaraju buku i ometaju normalan život građana.

Ujedno su se žalili na Odluku drniškog Gradskog vijeća o lokacijama i uvjetima održavanja manifestacija u Drnišu kod kojih postoji mogućnost prekoračenja dopuštene razine buke, o čemu je Gradsko vijeće odluku donijelo prije nekih mjesec dana. Građani smatraju da Odluci treba dodati dvije stavke a koje se odnose na dozvoljenu najvišu razinu buke izraženu u decibelima na određenoj lokaciji. Potom i stavka o suglasnosti stanara koji žive u neposrednoj blizini gdje se planira održati javni skup, manifestacija, koncert ili slično.

Građani su ove Odluke nazvali nerazumnim i nepromišljenim.

Osim Gradskom vijeću građani su također prigovor podnijeli Gradonačelniku Drniša na zaključke i suglasnosti koje je izdao za održavanje koncerata u krugu stambene zone.

Građani tvrde da zadnjih mjesec dana od buke u centru grada ne mogu normalno živjeti.

Posebno je to kažu bilo izraženo 14. srpnja kada je na križanju ulica fra Andrije Kačića Miošića i Nikole Tesle održan koncert a buka je bila nesnosna. Građani tvrde da nije normalno da se koncert održava u uskim gradskim ulicama, stanovnicima ispod prozora.

Od sredine srpnja svaki vikend održavao se koncert, tvrde u svom prigovoru, čije se vrijeme produžavalo sa dva na tri sata u noći, a sve u uskom krugu stambene zone.

Građani traže od Gradonačelnika koji ima takve ovlasti da potpuno ukine održavanje koncerata ispred caffe barova “Rio”, “Centar”, te na ljetnoj terasi “Woodstock”, odnosno na svim prostorima u Drnišu gdje su građani izloženi prevelikoj buci. Posebno zahtijevaju da radno vrijeme ne prelazi 23 sata, jer neki građani rade i vikendom.

Ujedno od Policijske postaje Drniš traže da provode učestale noćne kontrole jer se kršenje javnog reda i mira svakodnevno događa, stoji u dopisu upućenom Radio Drnišu uz napomenu da su potpisi građana predani na protokol Grada Drniša, odnosno naša redakcija potpise nije dobila na uvid stoga ostaje nejasno o koliko građana je riječ, o većini stanara centra grada ili tek o nekolicini pojedinaca?

koncert-centar-rio

FOTO: Arhiva / sa jednog od koncerata u staroj gradskoj jezgri 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian