Udrugama u kulturi i društvenim djelatnostima 270 tisuća kuna

- 8. ožujka 2018.

Nakon provedenoga Javnoga poziva za predlaganje programa, projekata i manifestacija u područjima kulture i društvenih djelatnosti, Grad Drniš je sa 16 udruga potpisao Ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provođenje njihovih programa u 2018. godini.
Ukupno je planirano 270.000 proračunskih kuna i to za programe udruga u kulturi 180.000 kn, za programe udruga u području društvenih djelatnosti 40.000,00 kuna, te za udruge proizašle iz Domovinskog rata 50 tisuća kuna.
Pojedinačno najviše novca iz gradske blagajne ide Gradskom puhačkom orkestru Drniš i to 84 tisuće kuna a drniškim tamburašima 53 tisuće.
Zbor ‘Neuma’ iz proračuna Grada Drniša za svoj rad u ovoj godini dobit će 16 tisuća kuna. KUD Miljevci 14 tisuća, Klapa Drniš pet tisuća a Matica Hrvatske ogranak Drniš i udruga Kolarište Radonić po 4 tisuće kuna.
Drniška HVIDRA bit će sufinancirana sa 27 tisuća kuna a udruga branitelja 142. brigade dobit će 23 tisuće kuna.
U području društvenih djelatnosti 11 tisuća ide Ligi protiv raka, Zvonimiru sedam tisuća, Udruge ‘Sv. Roko’ Drniš, ‘Žena’ i ‘Monte Promona’ Siverić dopalo je po pet tisuća, ‘Petropoljki’ idu četiri tisuće, te Karnevalskoj udruzi tri tisuće kuna.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background