U utorak, 15.11., ističe javni uvid na izmjene i dopune Prostornog plana Grada Drniša

- 14. studenoga 2011.

Do utorka 15. studenog, na javnom uvidu u maloj gradskoj vijećnici Grada Drniša su Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja.

Najvećim dijelom temelje se na izmjenama građevinskih zona ne samo Drniša već i pripadajućih naselja i to na temelju zahtjeva mjesnih odbora ali i na potrebi usklađenja sa planom višeg reda, županijskim planom.

Aktualne izmjene i dopune prostornog plana osim što osiguravaju mogućnost legalizacije građevina, ujedno korigiraju i granice poslovnih zona. Planirano je proširenje zone Radonić na oko 7 hektara obzirom da je izgrađena gotovo 50 posto a u tijeku je već izdavanje lokacijskih dozvola na neizgrađenom dijelu zone.

Bivši vojni kompleks Njivice u Trbounju od strane MORH-a proglašen je neperspektivnim te je prenamijenjen u zonu gospodarske namjene. Sukladno zahtjevu MORH-a korigirana je i granica za zonu vojnog skladišta Potkop.

Što se obnovljivih izvora energije tiče – brisana je potencijalna lokacija vjetroelektrane za daljnje istraživanje mogućeg smještaja na Moseću, a planirano je novo područje za istraživanje solarnih elektrana na prostoru Trbounja i Drniša uz granicu sa Općinom Promina.

Planirana su i proširenja mjesnih groblja kao i manje zone sportsko rekreacijske namjene u Trbounju, Pokrovniku i Karaliću. Golf tereni planirani su na prostoru između sela Karalići i Bogatići, izmjenama i dopunama briše se predio ispod sela Ključ gdje teren ide prema Čikoli, poglavito zbog toga jer se brisalo i u županijskom prostornom planu.

Korekcije se tiču i prometne mreže. Korigirana je i konačno ucrtana trasa buduće brze ceste Šibenik Drniš Knin kao i nove drniške obilaznice koja bi trebala prolaziti kroz naselje Badanj uz gradsko groblje Svetog Ivana.

O aktualnim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Drniša javna rasprava održana je u petak navečer, a okupilo se oko 15-tak građana. Najvećim dijelom primjedbe su se odnosile upravo na trasu brze ceste Šibenik – Drniš – Knin te buduće drniške obilaznice i njihovo zadiranje u naselje Badanj.

Na upite građana odgovarali su Ljiljana Doležal iz zagrebačke tvrtke Urbing koja je izrađivač plana, te predsjednik drniškog gradskog vijeća Josip Begonja.  Sve primjedbe ušle su u zapisnik te će se razmotriti prije nego što plan bude usvojen.

Primjedbe i prijedlozi na izmjene i dopune PPU-a mogu se dati još samo sutra.

PPU2

PPU1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian