U Unešiću danas svečanost otvorenja Društvenog doma, te ceste Unešić – Vinovo Donje

- 20. rujna 2019.

Danas su u Unešiću načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić ,ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i župan Šibensko kninski Goran Pauk svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.

Projekt je vrijedan nešto više od 662 tisuće kuna, a odobren je od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 7.4.1. ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti.

Prostorije će koristiti udruge s prostora općine, kao i svi ostali zainteresirani dionici koji trenutno nemaju adekvatne prostorije a kojima se ukaže potreba za korištenjem dva nova ureda i polivalentne dvorane u sklopu objekta, a u prostorijama je također planirana spomen soba poginulima hrvatskim braniteljima s prostora Općine Unešić, o čemu je načelnik Općine Unešić Živko Bulat danas okupljenim uzvanicima kazao:

Živko Bulat Unešić 1

Dok rekonstrukcijom ceste u dužini od malo više od 8 kilometara koja povezuje naselja Unešić, Nevest i Vinovo Donje osigurana je bolja prometna povezanost kojom se omogućuje bolji pristup ruralnim, društvenim uslugama i resursima što ima pozitivan učinak na lokalnu zajednicu, a ujedno postaje sigurnija s postavljanjem betonskih rigola, bankina i bermi, te prometnih znakova, signalizacije i označavanja kolnika. Ukupna vrijednost projekta je cca 4,2 milijuna kuna, a sufinancirana je 85 % EU, 15% RH.

Načelnik Živko Bulat:

Živko Bulat 2

Svečanostima u Unešiću nazočili su zamjenica župana Darija Puljić, potom gradonačelnik Drniša Josip Begonja, gradonačelnik Skradina Antonio Brajković, načelnik Općine Promina Tihomir Budanko, načelnik Općine Ružić Ante Pijuk, ravnatelj Županijske uprave za ceste Ante Parat i brojni drugi gosti.

Ravnateljica Matilda Copić je kazala:

Matilda Copić Unesic 1

Potom je istaknula što se sve treba očekivati u sljedećem programskom razdoblju:

Matilda Copić Unesic 2

Župan Šibensko kninski Goran Pauk u Unešiću je danas kazao:

Goran Pauk Unešić


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background