Sutra u Pakovom Selu svečanost otkrivanja tenka – spomen obilježja Domovinskog rata

- 19. rujna 2019.

Za sutra, petak, 20. rujna u Pakovu Selu i Unešiću najavljeno je svečano obilježavanje 28. obljetnice spomendana Rujanskog rata.

Brojna izaslanstva počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu odati će kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Unešiću ujutro u 10:00 sati te poslijepodne kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Pakovu Selu u 18:00 sati.

Nakon čega je za 18:30 sati najavljeno i svečano otkrivanje Spomen obilježja – tenka u Pakovu Selu, kao simbola spomena na prvi uništeni tenk na dalmatinskom ratištu, kad je na Trtru zaustavljen Kninski korpus, a na Pakovu Selu  utvrđena crta bojišnice koja se održala sve do VRA Oluja ’95.

Svečanostima će nazočiti obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu, branitelji, najavljen je dolazak državnog tajnika Ivana Vukića, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potom umirovljenog generala Ivana Benete, koji je izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, župana Šibensko kninskog Gorana Pauka sa suradnicima, gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje sa suradnicima, te brojnih drugih izaslanstava i  predstavnika jedinica lokalne samouprave.

Program na Pakovom Selu organiziraju: Grad Drniš, Udruga 142. brigade HV-a – Drniš,  te Gradski muzej Drniš.

FOTO: Facebook Udruga 142. brigade HV-a Drniš

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian