U Sedramiću izgrađena mrtvačnica

- 11. kolovoza 2013.

Zahvaljujući angažmanu Crkvenog vijeća u Sedramiću je neposredno uz mjesno groblje sagrađena mrtvačnica.
Inicijativa je pokrenuta prije godinu dana a svoj nesebičan doprinos izgradnji dalo je stotinjak mještana ovog sela koji su i najveći dio radova dobrovoljno sami odradili. Predstoji još opremanje unutrašnjosti objekta, za koju je oprema naručena i očekuje se isporuka kroz narednih par dana.
Uz donacije mještana pomogle su i brojne drniške i županijske tvrtke i ustanove, poput ŽUC-a, GIRK Kaluna, Rofixa i drugih, te Grad Drniš.
Mrtvačnica je prigodno otvorena ovog vikenda, a svečanosti je nazočio i gradonačelnik Drniša Josip Begonja.
Jakov Begonja predsjednik Crkvenog vijeća Sedramić kazao je kako je ponosan na svoje sumještane,
– ‘Posebno kad vidim veća sela od našega sa po nekoliko stotina mještana. Selo je ovo od stotinjak kuća u svojih 15-tak zaseoka a napravili smo objekt koji je svima nama na ponos. I svima koji su na bilo koji način doprinijeli veliko hvala’, kazao je Jakov Begonja.
U prigodi otvaranja mrtvačnice služena je sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva koju je vodio drniški župnik fra Petar Klarić koji je ujedno obavio blagoslov objekta.
Inače mise u Sedramiću već tri godine vodi drniški kapelan fra Mario Radman, koji nam je rekao:
– ‘Kad sam došao nisam vidio neki pomak u selu, posebno oko crkve. Tridesetak godina nije se radilo i ulagalo, rekli su mi vjernici. Kako bi se organizirali, povezali i pomakli stvari na bolje osnovali smo Crkveno vijeće, pod vijeće u odnosu na naše Župno vijeće. I kad smo se svi skupa angažirali rezultati nisu izostali. Ne samo da je izgrađena mrtvačnica, nego je se i groblje uredno održava’, istaknuo je fra Mario.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background