U prvom upisnom krugu 76 osmaša odabralo drnišku školu, više od 50 otišlo van Drniša

- 18. srpnja 2014.

Upisne liste u ljetnom roku u srednjim školama zaključene su danas , nakon što su prijave drugu godinu zaredom obavljane putem tzv. e-upisa.

Foto: ArhivaU drniškoj srednjoj školi Ivana Meštrovića od otvorenih 110 mjesta popunjeno je 76. Slobodnih mjesta očekivano nema u općoj gimnaziji i ekonomskoj školi , gdje je zanimanje tradicionalno bilo najveće pa bi se i veći broj u odjeljenju popunio. U gimnaziju je upisano 24 , a ekonomsku školu 22 učenika. Zadovoljavajući je odaziv i za četverogodišnju elektrotehničku školu u kojoj je ostalo 2 slobodna mjesta. U trogodišnjim obrtničkim programima na 44 slobodnih mjesta u prvom krugu upisa stiglo je svega 17 prijava. Od trogodišnjih strukovnih zanimanja najmanje je popularno zanimanje bravar gdje svega jedan učenik prijavio, slobodno je 9 mjesta. Upisanih prodavača je 3, slobodno je ostalo 8 mjesta , za zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik ostalo je slobodno 6 mjesta,dok najbolje popunjeno je odjeljenje elektroinstalatera gdje je za jesenski rok ostalo jedno mjesto.

O rezultatima upisa ravnatelj srednje škole Ivan Zeljko polovično je zadovoljan budući da su ostala nepunjenja sva odjeljenja, te upozorava kako je više 50 učenika odabralo školovanje van Drniša. Ivan Zeljko nam je kazao :

{play}audio/ivan_zeljko_180714.mp3{/play}

U Šibensko-kninskoj županiji ove godine su u 13 javnih i jednoj privatnoj srednjoj školi, u 60 razrednih odjeljenja, otvorena bila 1234 mjesta. Naredni tjedan, 23. srpnja bit će objavljeno koliko je ostalo slobodnih mjesta u svim srednjim školama.. Prijave za jesenski rok počinju 25. kolovoza, dok će konačan poredak novih srednjoškolaca biti objavljen 4. rujna.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background