Zorica Kondža održala koncert na Roškom slapu

- 18. srpnja 2014.

Zorica Kondža sinoć je razgalila oko 300 posjetitelje koncertom na Roškom slapu što ga je u sklopu manifestacije „Glazba uz Krku” organizirala Javna ustanova NP Krka.

zorica kondza  13

Jedna od naših najboljih vokalistica, nastupila je u pratnji supruga i skladatelja Joška Banova za klavirom i Mladena Maguda na gitari. Pjevačica s 30-godišnjom glazbenom karijerom darovala je publici pjesme koje su obilježile njezin glazbeni put. Glazbenu karijeru započela je u grupi Pirati, potom nastavila u grupama Novi Dan, ST i Stijene, a od 1985. djeluje kao solistica. Od prvog pojavljivanja u glazbenom svijetu 1980. godine kada je na festivalu Zagreb impresivno otpjevala pjesmu “Sve je neobično ako te volim”, Zoricu Kondžu pratio je glas izuzetnog vokala . Sinoć je pred publikom pristiglom iz cijele Županije, otpjevala dio svojih najljepših pjesma od rock balade koja ju je obilježila „Ima jedan svijet”, pjesama „Zar je voljeti grijeh”,”Pokora”, „Još te volim kao nekada” , uglavnom ljubavnih balada mediteranskog izričaja, do „Konobe” i poznatih evergreen domaćih i stranih skladbi . Dio i uz pomoć raspjevane i rasplesane publike.

Zorica Kondža tijekom svoje bogate karijere ostvarila je zapažen broj sudjelovanja na raznim festivalima, a najvjernija je Splitskom festivalu, na kojem sudjeluje od 1981. godine ,a uspješno je nastupila i na ovogodišnjem. U razgovor za Radio Drniš neposredno pred koncert o svojoj karijeri Zorica Kondža je rekla :

{play}audio/zorica_kondza_1.mp3{/play}

-Prvi put pjevam u ovakvom prekrasnom ambijentu , na livadi uz šum vode . Put koji je vodio dovde nije obećavao. Kad smo došli na cilj, cilj je prekrasan, jednostavno sam fascinirana, to šuštanje vode, priroda, ljudi … još puna sam dojmova, kazala je jedna od najvećih glazbenih dama, “The Voice” ovih prostora . Na pitanje kad će nastupiti u Drnišu Zorica Kondža odgovara:

{play}audio/zorica_kondza_2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background