Drniški gimnazijalci državnu maturu odradili iznad hrvatskog prosjeka

- 18. srpnja 2014.

IlustracijaDrniškim maturantima podijeljene su svjedodžbe o uspješno okončanom srednjoškolskom obrazovanju, a većina ih je uspjela upisati željene fakultete.

Ivan Zeljko, ravnatelj srednje škole Ivana Meštrovića osvrnuo se u današnjem razgovoru za Radio Drniš i na ovogodišnju državnu maturu, izrazivši zadovoljstvo više nego dobrim rezultatima drniških maturanta. Naime od 66 učenika ,koliko ih je ove godine polagalo državnu maturu samo troje učenika , kaže ravnatelj Zeljko imali su mali kiks iz hrvatskog jedna učenik ocijenjen je negativnom ocjenom iz eseja zbog broja riječi i iz engleskog jezika 2 učenika je s negativnim ocjenama. A iz matematike nisu imali nijednu dvojku, što je po prvi put od kada srednjoškolci polažu državnu maturu.

Ovaj podatak raduje nakon što je ovih dana objavljeno kako je pao svaki peti učenik iz Dalmacije , ističe ravnatelj Zeljko i dodaje kako su odlični rezultati naši maturanti gimnazije postigli iz hrvatskog jezika. Sedam je učenika ocjenjeno odličnom ocjenom, a jedna učenica je bila 16 na listi od preko 12 500 maturanta što su polagali višu razinu hrvatskog jezika.

Ivan Zeljko kaže kako su naši maturanti postigli iz sva tri obvezna predmeta rezultate iznad prosjeka na razini države , iz hrvatskog jezika 3,92, matematike 3,60 i engleskog 3,0:

{play}audio/ivan_zeljko_180714-2.mp3{/play}

Uprava škole zadovoljna je i postignutim rezultatima iz izbornih predmeta, zadovoljavajuće rezultate postigli su i učenici strukovnih škola. Ivan Zeljko ističe :

{play}audio/ivan_zeljko_180714-3.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background