U petak 21. veljače „smjena vlasti“: Maškare preuzimaju ključeve Grada

- 6. veljače 2014.

Drniški Krnjeval jedna je od najdugovječnijih kulturno-turističkih manifestacija grada Drniša, čiju organizaciju u zadnjih par godina preuzela je Turistička zajednica, koja je danas organizirala prvi skup organizacijskog odbora. Odbor broji 20-tak članova predstavnika javnih ustanova i udruga građana koji će zajedno sa drniškom Turističkom zajednicom sudjelovati u realizaciji ovogodišnjih pokladnih svečanosti.

Foto: Arhiva

Po danas utvrđenom programu, događanja oko drniškog karnevala 2014. godine počinju se zahuktavat krajem veljače, 21. veljače, kada će se dogoditi tradicionalna “predaja vlasti”. U 10 sati krenut će male maškare iz Dječjeg vrtića koje će zajedno sa novim meštrom od maškara i barjaktarom Ivanom Barišićem, te uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra zaputit se prema gradskoj upravi gdje će gradonačelnik Josip Begonja predati ključeve grada meštru od maškara. Preuzimanjem ključeva grada službeno počinju maškarani dani, kojima će vrhunac biti 1. ožujka kada je na rasporedu tradicionalni drniški Krnjeval. Tradicionalno na vrh “Kevića strane” u 15 sati predviđeno je okupljanje, a potom slijedi klasični krnjevalski repertoar sa suđenjem i čitanjem presude Krnji, spaljivanjem na čikolskom mostu, a sve će završiti u večernjim satima sedminom i proglašenjem najboljih maškara.

Ove godine osim što je Krnjeval dobio novog meštra, nova je i lokacija za suđenje Krnji. Poljana se obavlja, stoga središnje događanje je na igralištu za male sportove na Podvornici.

I ove godine očekuje se i sudjelovanje većeg broja karnevalskih skupina sa cijelog drniškog područja, te naše i susjednih županija. Sve zainteresirane grupe mogu se prijaviti za sudjelovanje u Ured TZ-a Grada Drniša.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background