Općini Unešić prijeti blokada računa

- 6. veljače 2014.

Na račun Općine Unešić uskoro bi mogla “sjesti” ovrha od približno 500 tisuća kuna, na ime ne isplaćenih naknada vijećnicima prošlog saziva Općinskog vijeća Unešić.

Foto: Google Karte

Naime, sedam vijećnika koalicije HSP-HSLS koja je 2009. godine pobijedila na lokalnim izborima u Općini Unešić sada tuže općinsku vlast zbog neisplate naknada u vrijeme dok je trajao njihov mandat.
Živko Bulat (HDZ) načelnik Općine Unešić za Radio Drniš je kazao

{play}images/audio2/bulat_060214_1.mp3{/play}

Proračunska sredstva Općine Unešić iznose svega tri milijuna kuna, ova tužba ukoliko dođe do blokade općinskog računa, mogla bi ugroziti normalan rad općine, te dovesti u pitanje sufinanciranje i rada dječjeg vrtića,prijevoza srednjoškolaca i nerentabilnih linije, ističe Bulat,te dodaje kako se dug odnosi na 27 mjeseci rada sedam vijećnika:

{play}images/audio2/bulat_060214_2.mp3{/play}

U prošlom mandatu naknada za rad predsjednika unešičkog vijeća iznosila je neto 1.200 kuna mjesečno, njegovom zamjeniku 600 kuna, odnosno vijećnicima umirovljenicima 550, a zaposlenim vijećnicima 450 kuna neto.

Odluku o vijećničkim naknadama nova HDZ-ova općinska vlast izmijenila je već na svom drugom zasjedanju i ona sada iznosi 500 kuna neto po održanoj sjednici i uz uvjet da je vijećnik na njoj nazočan.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background