U Oklaju održana završna konferencija projekta ‘Zaželi – žene radeći pomažu’ – 2. faza

- 13. rujna 2022.

U Oklaju je održana završna konferencija II. faze projekta Zaželi – žene radeći pomažu u Općini Promina, na kojoj su predstavljene projektne aktivnosti, kao i ostvareni ciljevi i pokazatelji.

Ukupna vrijednost projekta je 895.677,50 kuna, a financiran je od Europskog socijalnog fonda (85%) i Republike Hrvatske (15%).

Projekt se pokazao kao izrazito koristan za područje Općine Promina, gdje živi izrazito staro stanovništvo, znatno starije od prosjeka Republike Hrvatske (prosječna starost je 52,5 godina) te su krajnji korisnici objeručke prihvatili korištenje usluga u okviru ovog projekta. Kroz razdoblje od 12 mjeseci zaposleno je 10 žena, koje su u tom razdoblju pružale usluge za ukupno 82 krajnja korisnika, od čega 51 ženi i 31 muškarcu.

Ovim projektom smanjen je i rizik od siromaštva te je slabije obrazovanim ženama pružena mogućnost zaposlenja, koja će dugoročno dovesti do povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

U sklopu projekta 4 djelatnice su i osposobljene za gerontodomaćice te im je taj stečeni certifikat ponudio veće mogućnosti zaposlenja, koje su neke od njih po završetku ovog projekta već i iskoristile.

Općina Promina planira nastaviti aktivnosti na ovom projektu te se prijaviti na idući natječaj te na taj način produljiti mogućnost pružanja skrbi i pomoći za stariju populaciju na svom području.

 

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background