U mjesec dana bez posla u Drnišu ostale 64 osobe

- 15. veljače 2012.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje nezaposlenost u Drnišu u proteklih mjesec dana porasla je za čak 8.9 posto. Odnosno u samo mjesec dana bez posla u Drnišu je ostalo 64-ero ljudi. U prosincu broj nezaposlenih u ispostavi Drniš iznosio je 715 osoba a samo mjesec dana kasnije čak 779.

Kako doznajemo riječ je o osobama koje su bile sezonski zaposlene uglavnom u Dalmacijavinu, Hrvatskim šumama i Nacionalnom paru Krka. S tim da tridesetak stalnih sezonaca Dalmacijavina ponovno je koncem siječnja sezonski zaposleno i to tek do konca travnja.

Broj nezaposlenih raste i dalje na razini cijele Šibensko kninske županije u kojoj je evidentirano 8 tisuća 764 osobe, što je 7,5% više u odnosu na prethodni mjesec.

U našoj županiji najzastupljenija dobna skupina osoba bez posla je skupina od 20 do 24 godina.

Sve ispostave Zavoda bilježe veći broj nezaposlenih, kaže Jasmina Makelja iz šibenske područne službe Zavoda. Ispostava Knin za 6,9% a ukupno je u Kninu 2 tisuće i 614 nezaposlenih. Ispostava Šibenik sa svojih 4 tisuće i 376 osoba bilježi rast od 8%, te Ispostava Vodice rast od 4,7% a nezaposlenih je 995 Vodičana.

nezaposleni


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian