U Kljacima proslavljen blagdan svetog Ilije

- 22. srpnja 2019.

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u župi svetog Ilije u Kljacima, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljen je nebeski zaštitnik sveti Ilija. Misno slavlje predvodio je fra Božo Mandarić župnik župe Lišane. Uz fra Božu koncelebrirao je mjesni župnik fra Ivan Lukač i mnoštvo svećenika iz Šibenske biskupije. Pjevanje mise obogatio je crkveni zbor i čitav nazočni vjernički puk.

– Na današnji dan, da bi mogli doživjeti obraćenje, potrebno je kajanje i oprost, jer to Bog od nas traži. Ako želimo doći na domovinu na nebu, neka nam na prvom mjestu bude Isus Krist i neka nam u tom pomogne zagovor današnjeg sveca sv. Ilije – kazao je u nadahnutoj propovijedi  fra Božo Mandarić.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Ivan Lukač čestitao je nazočnim vjernicima svetkovinu, pozdravio sve sudionike te zahvalio fra Boži Mandariću na lijepoj propovijedi kao i svima koji su doprinijeli proslavi sv. Ilije.

Nakon svete mise, prema običaju, vjernici su na groblju molili i zapalili svijeće za svoje pokojne dok je u večernjim satima održana je 8. međužupanijska smotra izvornog folklora “Ilindanska večer” u organizaciji kulturno umjetničkog društva sveti Ilija – Kljaci.

Tekst i foto: Marko Ledenko – Mane


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian