U izdanju Gradskog muzeja predstavljena knjiga “Drnišanac 2” Đure Perlića

- 13. srpnja 2012.

Brojni Drnišani, prijatelji i rodbina nazočili su sinoć u prostoru Gradskog muzeja promociji druge knjige Đure Perlića “Drnišanac 2”.

U izdanju Gradskog muzej Drniš objavljena je i ova knjiga koja donosi nove 93 kratke priče nastale na osnovu istoimenih radio kolumni koje nedjeljom od 2006. godine slušate u programu Radio Drniša. Promociju je otvorio ravnatelj Muzeja Joško Zaninović kazavši kako ove piče sa onima ranije objavljenima u prvoj knjizi „Drnišanac” donose oko 200 zapisa, Perlićevih sjećanja na događaje i ljude koji su neizostavni dio drniškog povijesnog mozaika. Perlić spominje i opisuje mnoga danas zapostavljena drniška mjesta kojima barnakratko vraća život. Opisu grada, ljudi i mjesta životnost daju riječi, one koje svakodnevno izgovaramo ili kojih se nostalgično danas sjećaju samo stariji Drnišani, a nigdje nisu objavljen da bi se sačuvale od zaborava. Stoga nova knjiga donosi i rječnik nazivlja i fraza grada Drniša i drniškog kraja,.

Po odabiru autora, posjetitelji su mogli čuti i dio snimki emisija „Drnišanac”, koje se i dalje redovito emitiraju u našem nedjeljnom programu pa za očekivati je i nastavak novih pisanih izdanja.

Knjiga „Drnišanac 2″ tiskana je u nakladi od 700 komada, svi posjetitelji promocije dobili su je na dar. Kao gosti nastupila je klapa Drniš.

drnisanac-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background