Konstituirano novo vijeće Općine Promina – predsjednik Tihomir Budanko!

- 16. srpnja 2012.

kistanje_budankoTihomir Budanko, prvi čovjek prominskog HDZ danas je izabran i za predsjednika novoizabranog Općinskog vijeća Općine Promina.

Konstituirajuću sjednicu za danas sazvala je Edita Grubišić,predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, a nakon što su 17.lipnja ove godine provedeni prijevremeni izbori,a kojoj od 12 izabranih vijećnika nazočilo njih 10.Toliko ih je i dalo svečanu prisegu. Uz svih 8 vijećnika HDZ na sjednici je bio i Rajko Džomlija predstavnik srpske nacionalne manjine, te od 3 izabrana vijećnika koalicija HSP-HSS Boško Duvančić. U vijeće su ispred ove koalicije izabrani i aktualni načelnik općine i njegov zamjenik, Paul Cota i Dalibor Džaja, koji trebaju odlučiti tko će ih mijenjati Vijeću jer su im funkcije ne spojive sa vijećničkim mandatom.

Sukladno rezultatima provedenih izbora, a nakon polaganja prisege, općinski vijećnici postali su: Tihomir Budanko, Žako Duvančić, Denis Bronić, Zvonko Bare, Marko Perić, Ana Pandža, Nediljka Džepina i Branko Džaja iz HDZ, iz koalicije HSP-HSS Boško Duvančić i Rajko Džomlija s liste SDP kao predstavnik srpske nacionalne manjine. Dvoje preostalih vijećnika HSS-HSP prisegnut će na narednoj sjednici općinskog vijeća.

Na prijedlog Kluba vijećnika HDZ za predsjednika vijeća preložen je Tihomir Budanko, koji je bio i nositelj liste HDZ koja je odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima prije mjesec dana.

U svom obraćanju Tihomir Budanko je pozvao sve vijećnike, da bez obzira na stranačku pripadnost i prema svojoj savjesti, zajednički rade na dobrobiti Općine Promina. Najavio je kako će prva zadaća Općinskog vijeća biti da se oforme odbori kako bi se mogla provesti kompletna revizija poslovanja u Općini, poručivši kako vijeće neće biti zapreka suradnji s načelnikom, a najprije će utvrditi stanje u općinskoj blagajni o čemu ovisit će i sve ostale aktivnosti do redovnih izbora naredne godine, kazao je Budanko.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background