Svi drniški učenici položili državnu maturu!

- 17. srpnja 2012.

Maturanti_2012Osim maturanta i nekolicine roditelja, unatoč pozivu iz srednje škole Ivane Meštrovića na svečanu podjelu svjedodžbi državne mature i završenog rada za 80-tak drniških maturanata, nije bilo zamjetnijeg odaziva predstavnika lokalne vlasti i javnih institucija.

Pohvalnice su dobili odlikaši, a najuspješnija učenica ove generacije je gimnazijalka Ana Lucić koja je s 5,0 završila sva četiri razreda.

Među više od tri tisuće maturanata koji ove godine nisu prošli državnu maturu, nema drniških srednjoškolaca. Svi naši učenici uspješno su položili završni ispit. Od ispita najveći problem i dalje stvara matematika u kojoj su se srednjoškolci pokazali najgorima, no drniški su bolji od hrvatskog prosjeka. U drugim predmetima prosječne su ocjene na razini ovogodišnjeg prosjeka državne mature koji je ispod trojke.

Ostvarena prosječna ocjena još jedan je pokazatelj da hrvatskom obrazovnom sustavu trebaju hitne promjene, nemaju ni sve škole iste uvjete za rad, trebalo bi u svim gradovima i školama stvoriti jednake uvjete za sve učenike, istaknuo je ravnatelj naše škole Ivan Zeljko. Podsjetio je kako je drniška škola nakon Domovinskog rata i povratka u grad startala od nule, a i danas nedostaju opremljeni kabineti kemije, biologije i fizike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background