U Gradskom muzeju Drniš večeras promocija muzejskih izdanja

- 8. kolovoza 2018.

Večeras u 20 sati će se u Gradskom muzeju Drniš održati promocija dosada tiskanih muzejskih izdanja. Radi se o naslovima koji su naišli na najveće zanimanje javnosti, a u sklopu promocije će nastupiti i mlade flautistice Lucija Barišić i Marta Čupić.

Gradski muzej Drniš ima bogatu izdavačku djelatnost vezanu uz tradiciju i baštinu drniškoga kraja, a kroz promociju dosada otisnutih muzejskih izdanja želi se na jednome mjestu sabrati sve kataloge koji su pratili održane izložbe koje su tematizirale specifične teme iz drniške povijesti.

Kustosica Gradskog muzeja Drniš, Antonia Tomić kazala nam je kako su odlučili pripremiti ovu promociju kako bi građane upoznali s djelatnošću kojom se muzej također bavi.

-Odlučili smo ovo ljeto podsjetiti sve naše sugrađane i ostale posjetitelje Gradskog muzeja Drniš na našu djelatnost koja nije primarno vezana samo uz izložbe i stalni postav. Često nas pitaju “Dobro što vi radite u muzeju ako nemate stalni postav?”,  evo nekako da se vidi i da se zna što mi ustvari još radimo, odlučili smo ovu večer posvetiti muzejskim izdanjima.

Davora Gaurinu, v.d. ravnatelja Gradskog muzeja Drniš, pitali smo koja sve izdanja možemo vidjeti večeras.

-Predstavit ćemo muzejska izdanja od prvog koje je objavljeno 1983., “100 godina Ivana Meštrovića” katalog koji predstavlja naš muzej odnosno zbirku Meštrović, do suvremenih izdanja – zadnja je knjiga od kolegice Antonije Tomić “Sakralna arhitektura drniškoga i skradiskoga područja u XVIII. stoljeću”.

Svi zainteresirani moći će kupiti neka od izdanja Gradskog muzeja Drniš, a moći će se vidjeti i neka kojih više nema, kazao je v.d. ravnatelja Gaurina.

-Mi ćemo govoriti o tim knjigama, neke će biti na prodaju – izdanja koja još nismo rasprodali. Na prezentaciji će se moći vidjeti neka izdanja koja nažalost više nemamo. To je jedno podsjećanje što smo mi to radili proteklih 2oak godina.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian