Nakon prvog upisnog kruga u srednju školu slobodnih mjesta ima u svim usmjerenjima

- 5. srpnja 2012.

Rezultati prvog kruga upisa u prve razrede srednje škole pokazali su da je za pohađanje srednjoškolskog centra u Drnišu interes iskazalo 89 učenika.

Istovremeno 124 učenika završila su drnišku osnovnu školu. Dakle 30-tak đaka školovanje će, kako sada stvari stoje, nastaviti izvan Drniša. Iako je za gotovo sviju bilo mjesta jer upisna kvota u prve razrede iznosi 120 mjesta.

U srednjoj školi su, doznajemo, zadovoljni prvim krugom prijava s obzirom da su ankete tijekom godine provedene među osmašima pokazivale i manji interes. Očekuju u drugom krugu još prijava, te da će na koncu uspješno formirati pet razrednih odijeljena kao i prošle godine.

Kriterije za Gimnaziju zadovoljilo je 20 učenika od kojih prvi ima 62 boda, prag iznosi 54 boda. Kriterije za ekonomsku školi zadovoljio je 21 učenik, te njih 15 za elektrotehniku i računarstvo. Upisne kvote za ta četvreogodišnja usmjerenja iznose 24 učenika. Prodavača je 14, elektromehaničara 15, poljoprivrednih gospodarstvenika su 3 te samo jedan bravar.

Drugi krug prijava je u ponedjeljak, 09. srpnja. Spuštanja bodovnog praga, poručuju iz škole, neće biti. U svim usmjerenjima ima slobodnih mjesta.

srednja_skola


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian