Bogat program drniških “Ljetnih večeri”

- 9. srpnja 2012.

Onima koji će i ovo ljeto, osobito ljetne večeri provoditi u Drnišu, neće nedostajati ljetne zabave. Uz koncerte i kazališna gostovanja, najavljene su i promocije knjiga, prigodna izložba te nekoliko ljetnih manifestacija. Središnjica događanja bit će u od 4. kolovoza pa do Dana grada 16. kolovoza.

Bogat program drniških “Ljetni večeri” što je započeo prvoga dana ljeta gostovanjem Zagrebačke filharmonije, potom nastavljen nastupom gudačkog kvarteta Spalato, drniškog amaterskog kazališta “Mali meštar”, te potom i Istarskog narodnog kazališta sa operom “Rita”, nastavlja se sutra predstavom “Tko je ovdje lud” – Kazališta Planet art.

Do sredine kolovoza Drnišani će vidjeti i nastup Zagrebačkog puhačkog orkestra, gostujuće predstave Teatra Merlin i Teatra Rugantino, te još jedna nastup radionice “Mali meštar”, sve u organizaciji Pučko otvorenog učilišta Drniš.

Već narednog tjedna 18. srpnja slijedi gostovanje Mješovitog pjevačkog zbora “Cantate” iz Njemačke u župnoj crkvi Gospe od Ružarija.

U srpnju najavljuje se i promocija druge knjige Đure Perlića “Drnišanac” u Gradskom muzeju, gdje će u kolovozu koncert održati i drniški pjevački zbor Neuma, te će se upriličiti izložba “Drniš na starim katastarskim kartama”.

Izdvojimo i najavu promocije romana “Naročito ljeti” Siverčanke Ankice Tomić, pobjednice V.B.Z.- ova natječaja za najbolji neobjavljeni roman 2011. godini u organizaciji Narodne knjižnice Drniš.

U Drinovcima 4. kolovoza najavljuje se Festival ojkalice kao dio manifestacije “Od Gospe do Gospe”. U sklopu drniških Ljetnih večeri 11. kolovoza održat će se i “Radio pijaca” – noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja koju četvrtu godinu za redom na gradskoj tržnici organizira Radio Drniš.

U susret proslavi Dana grada Drniša i blagdana sv. Roka 13. kolovoza koncert priprema Gradski puhački orkestar koji će imati i goste, dok 15. kolovoza na ljetnoj pozornici na Poljani nastupit će i Tamburaški orkestara Krste Odaka, te KUU Drinovci i drugi drniški izvođači.

Drnišane i njihove goste za Dan Grada i blagdan sv. Roka, 16. kolovoza zabavljat će Mladen Grdović i sastav Baruni, odlučeno je u Gradskoj upravi.

panorama_2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian