U Drnišu vatromet i koncert za ulazak RH u EU

- 27. lipnja 2013.

  • DRNIŠ

U organizaciji Turističke zajednice Grada Drniša, Pučkog otvorenog učilišta Drniš i Savjeta mladih pod pokroviteljstvom Grada Drniša, Drnišani će ulazak u Europsku uniju proslaviti u nedjelju 30. lipnja na Poljani.
Program započet će u 21 sati koračnicama ulicama grada u izvođenju Gradskog puhačkog orkestra Drniš, a potom na središnjem gradskom trgu Poljani od 22sata i 30 minuta slijedi rock koncert. Građane će zabavljati domaći sastavi ‘Alen Ford’ i ‘Hernandez’.
Vrhunac večeri bit će u 24.00 sata vatromet, kojim će Grad Drniš označiti priključenje Hrvatske društvu zemalja Europske zajednice.

  • KNIN

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju svečanim programom obilježiti će i Grad Knin.
Cjelovečernji program okupit će domaće izvođače, kulturno umjetnička društva i kninske pjesnike. Program počinje nedjeljnom svetom misom u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 19 sati, a slavlje se potom nastavlja na Trgu Ante Starčevića i to zajedničkim fotografiranjem svih sudionika i posjetitelja, nastupom folklornih i pjevačkih skupina. Izvođenje himne ‘Oda radosti’ točno u ponoć označiti ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju. .

  • ŠIBENIK

Proslava pristupanja Hrvatske Europskoj uniji u Šibeniku će biti na rivi.
Na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Šibensko kninske županije u 22 sata nastupit će šibenske klape ‘Babalubam’ i ‘More’, dok 1. srpnja iza ponoći na Docu za zabavu su zaduženi bendovi ‘Puls’ i ‘Ti ritu piri pip’.
Na šibenskoj rivi točno u ponoć, župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić podignut će na jarbol zastavu Europske unije uz zvuke europske himne, ‘Ode radosti’, koju će izvesti Šibenska glazba.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background