Trg dr Franje Tuđmana neće više biti u mraku

- 21. svibnja 2014.

Gradski Trg dr. Franje Tuđmana u središtu Drniša od večeras trebao bi biti osvijetljen sa 20 lampiona na četiri kandelabera.

Foto: Radio Drniš

Na ovaj Trg koji je dosada bio zapravo najmračnija javna površina u središtu grada , premještena je donedavna javna rasvjeta za drniške Poljane. Radovi su upravo okončani i očekuje se da „Elektra” večeras uključi rasvjetna tijela. Zamišljen kao reprezentativni prostor ispred Doma kulture,osim što je nakon Domovinskog rata hortikulturno obnovljen nije dobio namjenu javne površine kojom će se građani koristiti.

-Za postavljanje rasvjete gotovo da nije bilo troška, budući iskope je obavio obrt „Zele” vlasnika Željka Marina s kojim Grad ima četverogodišnji ugovor o izvođenju zemljanih radova, dok stupove su postavili djelatnici poduzeća „Rad” uz pomoć „Elektre”, kazao nam je gradonačelnik Josip Begonja .Ujedno najavljuje daljnje uređenje Trga dr Franje Tuđmana koji bi trebao postati mjestom koje će služiti građanima , a ne samo da bude zeleni plato, dakako daljnje uređenje se provoditi ovisno o raspoloživim sredstvima.

Dodajmo, kako je i sportski centar Podvornica dobio lijepu javnu „špinu” , pa odsad svi rekreativci, šetači ili slučajni prolaznici imaju gdje se napiti svježe vode.

Foto: Radio Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background