Na poziv i Drnišani su spremni otići u Slavoniju

- 21. svibnja 2014.

Za područje Vukovarsko-srijemske županije koja je pogođena poplavom, Vlada je sinoć proglasila katastrofu. Nesreća Slavonaca na noge je digla i ujedinila cijelu Hrvatsku. U ova tri dana prikupljanja pomoći za stradale u poplavi, građani su se ujedinili kao nikada do sada.

Foto: Nino Matić

Prvi prikupljeni paketi već su upućeni iz Oklaja, a veća pomoć šalje se zajednički u subotu. Sinoć je u gradu Drnišu održan koordinacijski skup kako bi se dogovorili oko zajedničkog slanja pomoći budući da pomoć uz Gradsko društvo CK, Župu Drniš, prikuplja i Moto klub Lynx , Savjet mladih , DVD Promina i Ružić. Pomoć će se prikupljati do subote kada kreće prvi kamion sa prikupljenim artiklima iz Drniša i susjednih područja . Grad Drniš iz svojih skromnih proračunskih sredstava uputit će novčanu pomoć od 10.000,00 kuna ,najavio je gradonačelnik Josip Begonja koji je danas uputio i dopis na drniške tvrtke, obrtnike i ustanove da se odazovu pozivu za pomoć Crvenog križa i pomognu prema svojim mogućnostima.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje rukovodi operativnim snagama i koordinira djelovanje drugih sudionika u aktivnostima zaštite i spašavanja, ujedno vrši mobilizaciju potrebnih snaga. Nakon što se voda povuče iz poplavljenih područja Hrvatska će biti pred teškim zadatkom obnove uništenih kuća, zgrada, cesta, pruga i druge infrastrukture. Stoga je svaka pomoć prijeko potrebna.

Za odlazak u Slavoniju pripravni su i Drnišani. Ivo Bilić zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Drniš kaže da četvero vatrogasaca i jedno vozilo sa osobnom opremom, pumpama za ispumpavanje vode i agregatima pripravni su za otići pomoći Slavoncima, te očekuje da će veća pomoć tražiti se kad se voda povuče .Za odlazak u Slavoniju pripremili su se i vatrogasci DVD Promina, njih sedam kaže zapovjednik Antonio Škovrlj već su kao i Drnišani trebali otići, no odlazak je zasad odgođen. U DVD Ružić svi bi htjeli što žurnije u Slavoniju na ispomoć u sanaciji štete .Njihova vatrogasna cisterna zapremine 7500 litra i dva vatrogasca su pripravni , a bit će zaduženi za opskrbu pitkom vodom ,rekao nam je zapovjednik ovog vatrogasnog društva Ivica Mikelić.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background