Edukacija za privatne iznajmljivače

- 22. svibnja 2014.

Sutra u Drnišu nastavlja se ciklus edukacija za privatne iznajmljivače koje je pokrenula Turistička zajednica Šibensko-kninske županije. Radionice na temu ‘Kako pripremiti apartmane za sezonu 2014.’ organiziraju se kako bi se podigla konkurentnost privatnih iznajmljivača Županije, što bi u konačnici doprinijelo većem zadovoljstvu gostiju i boljim turističkim rezultatima. Radionica u Drnišu organizira se u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Drniš, a namijenjena je iznajmljivačima s kninskog, drniškog i skradinskog područja.

OPG Kalpić u Radoniću

Šibensko-kninska županija raspolaže velikim brojem apartmana i kuća za odmor, čiji se broj stalno povećava. Smještaj turistima i na drniškom području sve više se nudi ne samo na obiteljskim gospodarstvima koje se bave agroturizmom već i u najsuvremenije opremljenim kućama za odmor u idiličnom seoskom okruženju. Ovakvu strukturu smještaja Županijska turistička zajednica želi pretvoriti u prednost turističke ponude, kroz povećanje kvalitete obiteljskog smještaja. Cilj je imati visoko luksuzne i kvalitetne apartmane i kuće za odmor koji će privlačiti goste više platežne moći što će podići kvalitetu turizma uopće –ističu u županijskoj Turističkoj zajednici.

Istraživanja pokazuju da 250 tisuća ljudi u Hrvatskoj živi od obiteljskog smještaja ili im je to dodatni prihod. Osim kvalitetnog smještaja i konkurentne cijene, svi koji se bave ovim vidom turizma nužno se moraju znati i prezentirati. To je zahtjevan rad, koji iziskuje i znanje i stalno educiranje. Broj onih koji se bave seoskim turizmom u stalnom je porastu na našem području, ističe Josipa Čupić direktorica Turističke zajednice Grada Drniša:

{play}audio/josipa_cupic_2205_1.mp3{/play}

Radionicu će održati Anamarija Cicarelli, vlasnica splitskog Savjetovališta za obiteljski smještaj “Interligo”, prvog takvog specijaliziranog savjetovališta u Hrvatskoj, autorica „Vodiča za vlasnike obiteljskog smještaja”, kojeg će primjerak biti poklonjen svim sudionicima. Za sudjelovanje na sutrašnjoj radionici prijavilo se 30-tak iznajmljivača ,a što je namjera radionice Josipa Čupić kaže:

{play}audio/josipa_cupic_2205_2.mp3{/play}

Predavanje se održava u maloj gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati, svi zainteresirani još uvijek se mogu prijaviti.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background