Traži se koncesionar za ZIP LINE nad kanjonom Čikole

- 6. svibnja 2016.

Do 10. svibnja  2016. godine prikupljaju se  ponude za dodjelu koncesijskog odobrenja u značajnom krajobrazu ‘Vodeni tok i kanjon rijeke Čikole’ za obavljanje gospodarskog iskorištavanja ‘Zip line’ poligona što ga je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode ŠIbensko – kninske županije Priroda izgradila kao partner Gradu Drnišu na projektu Razvoj turizma na rubnim krajevima NP Krka.

Kanjon Čikole, kojim upravlja ova Javna ustanova, već dulje vrijeme predstavlja mamac zaljubljenicima u aktivni turizam i nedirnutu prirodu. Atraktivan kanjon mjestimično dubok i do 200 m, postojeće staze i samo korito koje presuši tijekom ljeta, zbog nedostatka infrastrukture i sigurnosnog aspekta bili su nepristupačni široj javnosti i rezervirani mahom za dobre poznavatelje terena. Od ovog lipnja ovaj zaštićeni dio Čikole nudit  posjetiteljima, osobito onima s više avanturističkog duha niz doživljaja. Izgrađen je poligon za slobodno penjanje koji se nalazi se na stijeni uzvodno od mosta na cesti Pakovo selo – Ključ . Ogromna stijena zvana Osoje, 80 metara visoka i više stotina metara duga opremljena je s 51 penjačkim smjerom. Uređena je i kanjoning staza duga 10 kilometara i sigurnosno opremljena klinovima, fixevima, karabinerima i čeličnim užetom, čime je omogućeno sigurno kretanje uz korištenje osnovne planinarske opreme čitavu godinu. Ali nema sumnje najveća atrakcija je 1448 metara dug zip line kojim će se posjetitelji nedaleko Pakovog Sela prebacivati s jedne strane kanjona na drugu i postepeno spuštati prema rijeci. Na ovom lokalitetu je uređena i staza  s dva vidikovca, odmorištima  i signalizacijom, a spušta se s vrha kanjona te prolazi podno penjališta.

Koncesija se odnosi na pružanje turističkih usluga koje podrazumijevaju sportsko – rekreativne ili pustolovne aktivnosti, a dodijelit će se koncesionaru s najboljom ponudom, s tim da je minimalni iznos naknade za koncesijsko odobrenje 100 tisuća kuna za vrijeme trajanja ugovora, a koncesija se dodjeljuje  na dvije godine, do 5. svibnja 2018. godine. Također se budućem koncesionaru ustupa  na korištenje i 12 kompleta opreme za  korištenje Zip-line poligona.

Dokumentacija za nadmetanje, koja je sastavni dio Odluke koju je donijelo  Upravno vijeće Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije, dostupna je svim potencijalnim ponuditeljima na web stranicama Javne  ustanove ‘Priroda’.

 

ilustracija


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian