Ove subote pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju – Promina 2016.

- 5. svibnja 2016.

Foto: arhiva

Planinarsko društvo Promina Drniš u suradnji s Atletskim Klubom „SINJ” u subotu, 7.svibnja, organizira treću po redu utrku hrvatske planinske lige i kupa pod nazivom „3. PLANINSKA UTRKA PROMINA 2016.” u sklopu pojedinačnog prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju.

Start utrke je s gradskog Trga Poljana, odakle će natjecatelji u 10:00 sati krenuti prema Promini, odnosno cilju utrke ispred Planinarskog doma. Duljina staze ovisi o kategoriji, muškarci će trčati 12.5 km; žene i juniori 8,5 km i juniorke 4.5 km.

Realizacija utrke održat će se prema pravilima Hrvatskog atletskog saveza i HUCIPT-a, a za suđenje i mjerenje vremena zadužen je Zbor Atletskih sudaca Split. Pokrovitelji utrke su Grad Drniš i Turistička zajednica Grada Drniša.

„Unatoč natjecateljskoj kategoriji, na utrku se mogu prijaviti i rekreativci, a sudionici koji nastupaju u konkurenciji za pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju moraju biti registrirani u HAS-u za 2016. godinu. Postignuti rezultati registriranih atletičara i atletičarki koji su članovi klubova HAS-a i HUCIPT-a boduju se za HRVATSKI PLANINSKI KUP I LIGU 2016. u muškoj i ženskoj konkurenciji, a u kategorijama utrke po godinama prvi, drugi i treći dobivaju medalje. Svi oni koji se nisu na vrijeme stigli prijaviti za utrku, mogu to obaviti i na sam dan utrke kod starta od 08,00 do 09,30 sati.

Utrku će osiguravati HGSS i dežurna liječnička služba, a organizatori su se pobrinuli za okrjepne postaje na trasi utrke i na cilju. Svi natjecatelji trče na vlastitu odgovornost, odnosno odgovornost roditelja za maloljetnu djecu koja se natječu”, ističu iz PD-a Promina.

Kontakt osobe, predstavnici PD Promina, su: Nikola Perlić 091 883 2731 i Božo Strunje 098 331 922.

Vidimo se u subotu! Promina čeka na vas!


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian