Tradicionalno na Praznik rada: 67 Prominske igre

- 26. travnja 2024.

Tradicionalnom kulturno-sportskom manifestacijom, 67. Prominskim igrama, Prominjani njeguju tradiciju svojim predaka.

Čuvaju od zaborava običaje i navike svojih starih, koji su svake godine prvog dana u svibnju održavali natjecanja u sportskim disciplinama trčanja, vožnje bicikla, zatim trka magaradi i konja, bacanja kamena s ramena, šijanja, nogometa i balota.

– Prominske igre održat će se na dvije lokacije. U 15 sati na prominskom hipodromu natjecanje će otvoriti biciklisti. Potom će se održati utrka trčanja u četiri kategorije, trke magaraca, trke konja te se natjecanje završiti bacanjem kamena s ramena. Prije početka natjecanja u Igrama u centru Oklaja (Žagra) u 13 sati natjecatelji i gosti mogu se okrijepiti toplim porcijama graha. Nakon hipodroma, u 17 sati selimo se na igralište Žagra, gdje će se održati finalni susreti balotašica i balotaša te finale u malom nogometu.

U isto vrijeme na trgu ispred Doma kulture Oklaj nastupit će Drniški bandovi, Di Coppe, Bee Žee’s, Moonlight band i Morlaq te ćete imati priliku donirati novčana sredstva za teško oboljelog Josipa Jukića – priopćeno je iz Općine Promina.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian