Noć knjige 2024.: Predstavljen 7. Drniški libar

- 24. travnja 2024.

Nacionalna kulturna manifestacija koja promiče knjigu i kulturu čitanja „Noć knjige“, održana je sinoć u Narodnoj knjižnici Drniš.

Riječ je o manifestaciji kojom se već trinaestu godinu za redom nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to su Svjetski dan knjige i autorskih prava koji je 23. travnja te Dan hrvatske knjige koji se obilježava 22. travnja.

U Noći knjige održana je promocija novog broja Drniškog libra, upriličen je prodajni sajam otpisanih knjiga a bila je to ujedno i prilika za sve korisnike drniške knjižnice koji kod sebe dugo drže knjige da ih vrate u knjižnicu bez naplate zakasnine.
Na koncu večeri proglašeni su najčitatelji.

Tijekom Noći knjige predstavljeno je sedmo izdanje godišnjaka “Drniškog libra”, časopisa Drniškog ogranka Matice hrvatske koji objavljuje mahom lokalne teme iz područja kulture, povijesti i umjetnosti.
Stipe Ramljak predsjednik drniškog ogranka nam je kazao:

 

Sedmo izdanje najvećim dijelom bavi se 140. obljetnicom rođenja velikog kipara Ivana Meštrovića. Antonia Tomić viša kustosica Gradskog muzeja Drniš:

 

Proglašeni su i najčitatelji za 2023. godinu. Knjižničarka Tatjana Pamuković:

 

Knjižnica je u Noći knjige ugostila mnogobrojne sugrađane koji su nam kazali:

 

Drniški libar tiskan je u nakladi od 500 primjeraka a besplatno se može preuzeti u Narodnoj knjižnici Drniš.

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian