Svega 10 novooboljelih u Hrvatskoj, treći dan zaredom bez oboljelih naša županija

- 20. travnja 2020.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da imamo 10 novih bolesnika, ukupno 1881. Oporavljenih je 771. Nema novih preminulih osoba. Na respiratoru je 18 bolesnika, što je pet manje nego jučer.

Na području Šibensko-kninske županije treći dan zaredom nema novooboljelih osoba od covida 19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81, izvijestili su iz Županijskog Stožera civilne zaštite.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice šibensko kninske u Šibeniku hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas u Šibensko-kninskoj županiji ozdravilo je 20 osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 426 osoba, od čega je 279 osoba kontakt s oboljelim od covida 19, a u samoizolaciji je ukupno 357 osoba.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Nacionalni stožer civilne zaštite,u skladu s odlukom o relaksiranju mjere zabrane kretanja i na zahtjev Stožera Šibensko-kninske županije, donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije.

To znači da za kretanje na cijelom području Šibensko-kninske županije više nisu potrebne e-propusnice.

Od sada samo građani koji moraju napustiti teritorij županije moraju imati e-propusnicu.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian