Nema novooboljelih na području Šibensko kninske županije, ukinuta karantena za Murter i Betinu

- 18. travnja 2020.

Od jučer nema novih pozitivnih nalaza za područje Šibensko kninske županije koja danas ostaje na broju od ukupno 81 osobe zaražene koronavirusom.

Na Odjelu infektologije hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje je 467 osoba, od čega 310 osoba su kontakti, a u samoizolaciji su ukupno 383 osobe.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Prema mišljenju epidemiologa, trenutna situacija u Murteru, vezano za oboljevanje od bolesti COVID-19 ocjenjuje se kao dobra. Od početka epidemiološke obrade u Murteru bilo je 28 oboljelih osoba, 162 osobe pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih.

Od  zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je 9 dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano.

Po pristiglim nalazima danas, 18. travnja a koji su svi negativni, epidemiolozi su zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina.

Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su na snazi od 25. ožujka ukidaju se  s današnjim danom.

Zdravstvene preporuke i dalje su na snazi. Potrebno je i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Zato ponovo apeliramo na sve građane, ostanite u svojim kućama, održavate higijenu i poštujte fizičku distancu – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko kninske županije.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian