Kasne radovi na izgradnji dječjeg vrtića na Miljevcima

- 20. travnja 2020.

Investitor,  projektant, izvođač, nadzor i svi ostali uključeni u projekt izgradnje Dječjeg vrtića na Miljevcima,  obišli su gradilište u Drinovcima.

Rok za završetak radova bio je kraj veljače i dva puta je već prekoračen, a situacija se dodatno zakomplicirala zbog pandemije koronavirusa pa kasne sa isporukom materijali nužni za završetak i kontinuiran rad.

Ovaj projekt sufinancira se sredstvima EU u okviru Programa ruralnog razvoja RH iz Mjere „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“.

Ukupna vrijednosti projekta je 8 milijuna 174 tisuće kuna od čega se oko 6 milijuna i 500 tisuća kuna odnosi se na bespovratna europska sredstva, a ostatak sredstava za izgradnju i opremanje u iznosu od milijun i 600 tisuća kuna osigurati će Grad Drniš u svom Proračunu.

Projektant je tvrtka ‘Pro Arh’ iz Zagreba, Davor Mateković nam je kazao:

 

Ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Drinovcima sklopljen je s tvrtkom Lavčević Zadar – inženjer gradilišta Dražen Čubrilo:

 

U modernom vrtiću kakvim se ne mogu pohvaliti ni veliki gradovi trebalo bi biti smješteno tridesetak djece, dvije mješovite odgojno obrazovne skupine. Djeca su na Miljevcima trenutno smještena u jednoj prostoriji osnovne škole, i imaju mogućnost pohađanja samo kraćeg pet i pol satnog programa. Sa područja Miljevaca 16-ero djece pohađa vrtić u Drnišu a računa se da će ubuduće biti smješteni u Drinovcima.

Gradonačelnik Drniša Josipe Begonja nakon obilaska gradilišta i sastanka svih dionika projekta nam je kazao:

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian