Svečano otvorena nova zgrada dnevne bolnice Opće bolnice Šibensko-kninske županije

- 6. ožujka 2020.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije danas je upriličena svečanost otvorenja nove zgrade dnevne bolnice oftalmologije i dermatologije, kojoj su osim domaćina, župana Gorana Pauka i ravnateljice bolnice dr. Sanje Jakelić, nazočili: saborska zastupnica i predsjednica Upravnog vijeća bolnice Branka Juričev-Martinčev; ravnateljica Uprave za bolničku zdravstvenu zaštitu, transplantaciju i biomedicinu dr. Jasminka Hlupić,; gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić; predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, te predstavnici zdravstvenih ustanova Šibensko-kninske županije.

Svečanim otvorenjem nove zgrade dnevne bolnice uspješno je okončan europski projekt pod nazivom„Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici oftalmologije i dermatologije i ostalim dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama Opće bolnice Šibensko-kninske županije”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 46.414.521,75 HRK, od čega je  46.096.698,09 HRK bespovratnih sredstava. Predstavila ga je ravnateljica bolnice dr. Sanja Jakelić.

„Ovim projektom izgrađena je zgrada dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije oftalmologije i dermatologije, modernizirana je postojeća trafostanica, prilagođen je prostor za smještaj uređaja za magnetnu rezonancu, nabavljen je uređaj za magnetnu rezonancu kao i ostala suvremena medicinska i nemedicinska oprema.“, objasnila je dr. Jakelić i zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta.

Objedinjenjem postojeće i nove zdravstvene usluge i prilagođenim postojećim prostorima opremljenim suvremenom opremom, smanjit će se broj prijema na akutne bolničke odjele, što će u konačnici smanjiti liste čekanja.

„I danas ću naglasiti kako europski projekti naočigled mijenjaju našu županiju, a bit uspjeha su kreativni ljudi. Kvalitetan kadar je uvjet bez kojega se ne može očekivati razvoj, a kvaliteta, pak, ne dolazi sama od sebe. Ona je rezultat cijeloživotnog obrazovanja, sposobnosti prilagodbe novim uvjetima i novim načinima rada. I zato želim zahvaliti svima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u izradi projektnih prijedloga i povlačenju sredstava iz europskih fondova, koji mijenjaju našu županiju i živote njezinih stanovnika.“, kazao je župan Goran Pauk.

Po završetku obilaska, prostorije nove zgrade dnevne bolnice, sve koji će u njoj raditi i liječiti se, blagoslovio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian