4. ‘Šibenskoj grandeci’ Snježani Klarić uručeno priznanje, rad akademske slikarice Silvije Sunare

- 6. ožujka 2020.

Producentica na Županijskom radio Šibeniku, novinarka, volonterka, aktivistica, promotorica humanog i urbanog Šibenika, majka šestogodišnjeg sina Dina, Snježana Klarić, nova je 4. “Šibenska grandeca”.

Na svečanosti održanoj sinoć u Muzeju grada Šibenika predstavljeno je svih šest ovogodišnjih kandidatkinja a Snježani Klarić priznanje je uručio Šibensko- kninski župan Goran Pauk.

I to priznanje koje je izradila likovna umjetnica, akademska slikarica Silvija Sunara iz Drniša, a riječ je o mozaiku u staklu. Slika simbolizira beskonačnu snagu i moć žene.

Žiri je jednoglasnu odluku o novoj grandeci donio temeljem njihova predstavljanja u medijima proteklih tjedana te reakcijom čitatelja na objavljene članke.

Spomenimo, cilj projekta ‘Šibenska grandeca’, koji je pokrenula Udruga Volim Šibenik, je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, pomiču granice u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit društva, a u javnosti nisu dovoljno prepoznate.

U nastavku poslušajte što su za Radio Drniš kazale Snježana Klarić 4. ‘Šibenska grandeca’, akademska slikarica Silvija Sunara, te Dijana Ferić idejna začetnica projekta:

 

FOTO: Akademska slikarica Silvija Sunara i 4. ‘Šibenska grandeca’ Snježana Klarić


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background