Sutra je blagdan Visovačke Gospe

- 1. kolovoza 2022.

Sutra je blagdan Gospe od Anđela. Očekuje se da će Marjansko svetište Visovac i ove godine pohoditi tisuće vjernika.  Dio kojih će, iz drniškog ali i iz drugih krajeva, krenuti će već noćas na hodošačće noseći Gospi svoje molitve i zahvale.

Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu a poznata je i kao dan potpunog oprosta, tzv. Porcijunkulskog oprosta. Naime, svi koji se na taj dan ispovjede, pričeste te pohode znamenitu franjevačku crkvu, dobivaju potpuni oprost od vremenitih kazni.

Svečanu misu s početkom u 10.30 sati sutra će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić uz pjevački zbor župe Lišana Ostrovačkih. Svete mise kroz jutro su u 6:30, 7:30 i u 8:30 sati te poslijepodne u 18 sati.
Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka, osim franjevačkim brodicama vjernike će prevoziti i djelatnici Nacionalnog parka Krka sa svojim brodovima. Osobnim automobilima i ove godine moći će se doći do vrha Visovačke brine gdje je osiguran parking a dalje do Stinica odnosno do pristaništa za brodove voziti će autobusi.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian