Potraga za danas završena – Antoniji ni traga

- 27. lipnja 2011.

Pretraga područja uz rijeku Krku odnosno područja od Oklaja do Kistanja okončana je danas oko 15:30 bez ikakvih novih tragova o Antoniji Bilić.

Potraga tog područja za nestalom maloljetnicom iz Kričaka kraj Drniša, koju je po svom priznanju, ubio 43-godišnji Dragan Paravinja, nastavlja se sutra ujutro.  

Na mjestu potrage za Antonijom Bilić pokraj jezera Brljan na Krki Vitomir Bijelić, načelnik Odjela kriminalističke policije u MUP-u jutros je kazao kako je ovo završna faza kriminalističke pretrage, te da je policija tijekom noći od uhićenog Dragana Paravinje dobila vrlo opsežan iskaz o svim okolnostima. Prema tome znaju kako bi upravo ono područje koje pretražuju prema Paravinjinu opisu,trebalo biti područje gdje je navodno bacio Antonijino  tijelo.

Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske kazao je kako se pretražuje kanjon u smjeru juga na toku rijeke Krke. U pretrazi sudjeluje oko 80 specijalaca, 70 pripadnika interventnih postrojbi, 12 ronilaca, ekipa za očevid u slučaju eventualnog pronalaska tijela, krim-policajci, pripadnici HGSS-a, tri psa tragača, vatrogasci i helihopter.

Pretražuje se područje oko brane, rukavci te dno jezera i rijeke, kazao je Kostanić.

Policija i dalje drži u blokadi sve cestovne prilaze jezeru Brljan na cesti od Drniša i Oklaja prema Kistanjama i obratno. Kao ispomoć tragačima su došli i rendžeri Nacionalnog parka Krka, ekipa hitne medicinske pomoći u slučaju ozljeda ili zdravstvenih poteškoća nekoga od tragača, koji su izloženi velikoj vrućini.

Potraga se, doznajemo u policiji, nastavlja sve dok se Antonija ne pronađe.

Na Info punktu do kuda su novinari danas mogli stigla je oko 13 sati i Antonijina sestra Ana Bilić,

– Molimo se za Antoniju i vjerujem da se čitava Hrvatska javnost moli za našu Antoniju i moju obitelj. Kao obitelj potpomognuti inicijativom premijerke Jadranke Kosor želimo da se glavni osumnjičeni izruči Hrvatskoj, duboko vjerujemo da je to i interesu istrage koja traje za Antonijom. Zahvaljujemo gospođi Kosor koja se iskreno uključila u cijelu potragu,

Borit ćemo se da se uhićeni Paravinja što hitnije izruči Hrvatskoj, želimo da ga ispitaju hrvatska policija, hrvatski psiholozi i psihijatri. Jednako tako ćemo se zalagati da se u Hrvatskoj ispita i njegova žena, koja je bila sudionica u njegovu bijegu. Želimo da MUP zatraži službeni putem pomoć srpske policije, ako to već nije učinjeno, te da se u Srbiji provede operativna obrada podataka o Paravinji odnosno da se njegov dosje i svi dokumenti koji se mogu pribaviti iz policije u Novoj Pazovi dostave istrazi u Hrvatskoj. Tražit ćemo od MUP-a Srbije da hrvatskom MUP-u predoči Paravinjin dosje. Odgovorno izjavljujem da će se obitelj Bilić boriti do kraja, dok god ne pronađemo krivca, monstruma koji je ovo učinio Antoniji – u jednom dahu izjavila je novinarima Ana Bilić.
Još jednom je ponovila da će od čelnika triju država: Hrvatske, BiH i Srbije zatražiti sastanak na kojemu će se što prije rasvijetliti slučaj nestale djevojke. Ipak, unatoč vijestima koje govore da je Paravinja priznao da je ubio njenu sestru, Ana Bilić i njezina obitelj i dalje ne vjeruju da je to tako kako je Paravinja ispričao istražiteljima u BiH.
– Ne vjerujemo u legitimnost njegovih izjava.  Apsolutno ne vjerujemo ništa dok ne dobijemo dokaze crno na bijelo, s potpuno jasnim podacima o tome što se dogodilo. I dalje se nadamo da je živa – kazala je Ana Bilić.

Poručila je i da smatra kako je u slučaju Dragana Paravinje zakazao sustav, zbog čega je monstrum nekažnjeno nanio zlo mnogima na području tri države na kojima se nesmetano kretao i zapošljavao, unatoč činjenici da je osuđeni traženi silovatelj i zlostavljač.
– Po nama je sustav definitivno zakazao. Učinit ćemo sve da se ovakvo što ne dogodi nikome nikada – odlučno je poručila Ana Bilić, te najavila da će obitelj potražiti i pravnu pomoć.

Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija vijesti čeka sa obitelji Bilić u Kričkama. Majka Milka Bilić za Radio Drniš je kazala,

–  Još se uzdam u milost Isusovu. Bojim se zločinca i njegove izjave. Ali s druge strane Bog me krijepi, vjerujem da će se sve završiti u najboljem redu. Svi su nam priskočili u pomoć, gradonačelnik, novinari, policija, svi su s nama, cijela Hrvatska. Svima upućujemo veliko hvala, kazala nam je majka nestale Antonije.

Vijest o mogućem tragičnom epilogu potrage za našom sugrađankom teško je primljena u cijelom drniškom kraju. Građani koje smo anketirali po drniškim ulicama užasnuti su priznanjem ubojstva i ne vjeruju da se nešto tako strašno u malom Drnišu moglo dogoditi.

Sutra navečer na drniškoj Poljani u organizaciji plesne udruge STEP UP održat će se humanitarna plesna revija,  u kojoj će sudjelovati plesne grupe iz Omiša, Sinja, Neorića i Splita, uz posebne goste iznenađenja, a domaćini su mladi plesači iz Drniša.

Iz udruge Step Up pozivaju sve sugrađane da ih podrže svojim dolaskom i tako poprate i humanu namjeru revije, te budu prijatelji obitelji nestale Antonije Bilić.

Grad Drniš je pokrovitelj plesne revije i pokriva ukupne troškove, a sve prikupljene donacije građana bit će upućene obitelji Bilić.

 

Potraga-za-Antoniom


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian