Potraga za Antonijom – pretražuje se Brljan

- 27. lipnja 2011.

Dvadeseti je dan nestanka Antonije Bilić iz Kričaka. Vijest o mogućem tragičnom epilogu potrage za našom sugrađankom osobito je danas teško primljen u drniškom kraju.

Od ranog jutra u Drniš su počela pristizati brojna policijska vozila. U Policijsku postaju Drniš stigli su i čelnici PU šibensko-kninske te Milijan Brkić pomoćnik ravnatelja Policije.

Antonija još nije pronađena, potraga je nastavljena jutros od sedam sati. Kako je objavila Policijska uprava Šibensko kninska tijekom dana će se pretraživati teren na širem području od Oklaja prema Kistanjama uključujući i rijeku Krku.

antonija_bilic_nestalaPretragu vrše pripadnici Interventne jedinice policije iz više Policijskih uprava, ronioci, policijski službenici Kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci, dok cijelo područje nadlijeće i policijski helikopter.

O tijeku pretrage terena danas će se izvještavati iz Policijske postaje u Drnišu.

Podsjetimo, Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak maloljetne Antonije Bilić, priznao je sinoć njezino ubojstvo, potvrdila je Marina Mandić iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a RH. Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić i zamjenik ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić na izvanrednoj konferenciji noćas u 22 sata su potvrdili da je Paravinja priznao ubojstvo.  Priznanje se ipak uzima s rezervom s obzirom da je Paravinja do sada već davao brojne lažne iskaze.

Putem Facebooka Antonijina sestra, Ana Bilić poručila je kako obitelj ne vjeruje u legitimnost izjave monstruma sve dok ga se ne isporuči Republici Hrvatskoj, ponovno ispita i pristane na poligrafsko ispitivanje.

Odmah nakon policijske potvrde da je osumnjičeni Paravinja priznao ubojstvo Antonije Bilić, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor razgovarala je s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem. Zatražila je da se poduzme sve da Paravinja bude izručen Republici Hrvatskoj i za taj zločin odgovara pred hrvatskim pravosuđem.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian