Stare Kuke osvojile streeball turnir u Drnišu, Maleš najbolji!

- 14. kolovoza 2015.

Foto: KK DOŠK

Na drniškoj Poljani održan je streetball turnir a ujedno i promocija Eurobasketa koji se početkom rujna održava u Zagrebu. Uz HKS sve su organizirali Savjet mladih i KK DOŠK uz pomoć brojnih sponzora(Lenovo, Laško, HEP, Franck, Sportske Novosti, Jutarnji List, Konzum, Santa). Sve je kao glavni medijski pokrovitelj pratio Radio Drniš. Nastupilo je 26 momčadi u dvije kategorije- djece i seniora. Najbolji u kategoriji djece bila je momčad Killeri iz Drniša( Juraj Pleadin, Ivan Milovac, Frano Lapić, Ivan Reljanović) dok su drugo mjesto osvojili MMF 02( Filip Abramac, Marijan Čulina, Mislav Šindilj).

U kategoriji seniora najbolje su bile Stare Kuke koje su u finalu pobijedili 4 Cvrčka 11:6. Treći su bili Vidici koji su s 11:6 pobijedili Lagane. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Petar Maleš iz pobjedničke momčadi Stare Kuke. Stare Kuke izgleda da ipak nisu bile tako stare kako im ime kaže, jer su se uspjele oduprijeti svim prijetnjama i uzeti prvo mjesto. To im je donijelo novčanu nagradu od 1000 kuna i nagrade sponzora. 4 Cvrčka morala su se zadovoljiti sa 600 kuna a trećeplasirana momčad Vidici sa 400 kuna. Svi su uz to dobili i karte za pripremne utakmice naše reprezentacije. Red je i spomenuti momčad Stare Kuke na ovom drniškom basket turniru (Krste Malenica, Alen Šikić, Miro Vlaić i Petar Maleš). Uz brojne Drnišane, mlade i stare, uz popularizaciju košarke i velikog događaja koji nam slijedi u Hrvatskoj početkom rujna, ovaj spektakl u našem gradu svojim su prisustvom između ostalih, uveličali Josip Vranković bivši izbornik košarkaške reprezentacije i Anđa Jelavić bivša košarkaška reprezentativka. Bio je tu i Josip Stojanović –Jolly a i promotorica Eurobasketa HKS-a Katarina Maloča- Mrčela bivša reprezentativka i kapetanica Hrvatske. Svi su odreda pohvalili organizaciju turnira, prijem u našem gradu i sam projekt. Bile su tu i mnoge javne osobe iz javnog života Drniša, kao i predsjednik Gradskog vijeća Ante Galić i gradonačelnik Josip Begonja. A zajedno s ostalim javnim osobama iz našeg grada sudjelovali su u natjecanju u pucanju slobodnih bacanja gdje se kao najuspješniji pokazao Josip Stojanović Jolly. I za ostale posjetitelje i djecu organizirane su nagradne igre uz nagrade sponzora što su se odvijale u pauzama između utakmica i pobudile veliki interes Drnišana.

Mi samo možemo pohvaliti organizaciju i zahvaliti svima što su ovaj događaj doveli u naš grad i sugrađanima što su sve popratili u velikom broju.
Našoj reprezentaciji puno sreće na nadolazećem Europskom prvenstvu u Zagrebu da ostvare što bolji rezultat. Kad bi se pitalo navijače oni bi zasigurno bili najveći mogući.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background