Završeni radovi na uređenju platoa pred gradskom mrtvačnicom

- 14. kolovoza 2015.

Foto: Anita Vukušić

Završeni su radovi na popločavanju prostora ispred mrtvačnice na gradskom groblju sv. Ivana u Badnju. Postavljene su i klupe i rasvjeta, te zasađena stabla lipa. Za popločavanje ovog platoa ispred mrtvačnice Grad Drniš je izdvojio 80.000,00 kuna. Radove je izvodio Građevinski obrt Spahija gradnja iz Šibenika koji je danas, kako se i očekivalo pred proslavu Dana Grada, obavio i primopredaju .

Radovi na daljnjem uređenju gradskog groblja u Badnju koje vodi tvrtka Gradska čistoća, započeli su tijekom prošle godine izgradnjom novih grobnica i uređenjem ogradnog zida te pristupnog puta do mrtvačnice.

Podsjetimo mrtvačnica je ukupne površine oko 220 metara četvornih izgrađena je po ideji arhitekte Mate Milića. Kamen temeljac za ovaj objekt bio je postavljen po završetku Domovinskog rata, a zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa i drugi problema gradila se punih 14 godina, da bi danas 20 godina poslije primjereno se uredio i prostor ispred gdje se okupljaju građani prilikom posljednjeg ispraćaja pokojnika.

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background