Sigurnije prometovanje kroz Oklaj

- 4. travnja 2018.

Na temelju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2018. godinu Općina Promina 13. ožujka sklopila je Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta na području Općine Promina postavljanjem prometne signalizacije i prometne opreme u ulici Put kroz Oklaj.
Načelnik Općine Promina Tihomir Budanko kazao je kako su se prošle godine javili na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa u RH. Napravljen je projekt kojeg je izradila Geomapa d.o.o., a prije nekoliko dana potpisan je sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova. Program se tiče sanacije opasnih mjesta baš kroz sami Oklaj, znači od početka ulaza iz pravca Drniša, također i ulaza iz pravca Čitluka, a posebna, kritična točka je na pješačkom prijelazu ispred osnovne škole. Ovim programom planira se smirivanje prometa uvođenjem signalizacije te se očekuje sprječavanje eventualnih tragičnih događaja.
Procijenjena vrijednost radova koji su predmet Sporazuma je 473.750,00 kn od čega će MUP financirati radove iznosom od 331.625,00 kn, a Općina ostatak do ukupne vrijednosti.
Početak radova kreće uskoro, nakon što prođe postupak javne nabave, a Budanko očekuje da će se radovi realizirati do kraja ove godine.


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background