Djelujte preventivno, zaštitite se od požara

- 5. travnja 2018.

Javna vatrogasna postrojba Drniš objavila je priopćenje u kojem poziva sugrađane na preventivne akcije, kako bi drniško područje u sezonu ušlo sa što manje zapuštenih prostora i potencijalnih izvora požara.

Obzirom na sve veću zapuštenost poljoprivrednih i ostalih površina u privatnom vlasništvu, a koja ima za posljedicu veliku ugroženost i ljudi i njihove imovine, osobito u ljetnom periodu prilikom izbijanja šumskih požara i požara otvorenog prostora, upozoravaju stanovnike da svoje okućnice očiste od svakog otpada i raslinja koje je u blizini objekata te od svega što može gorjeti, kako bi zaštitili svoju imovinu, a vatrogascima olakšali posao gašenja nastalih požara.

Drniški vatrogasci podsjećaju kako se temeljem Zakona o zaštiti od požara, novčanom kaznom od 1.000 do 150.000 kuna može kazniti osoba koja izazove požar, ne prijavi nastanak požara i sve informacije o požaru te ne pristupi gašenju nastalog požara i o tome ne obavijesti najbližu vatrogasnu postrojbu.

Na temelju Odluke o mjerama zaštite od požara u Šibensko-kninskoj županiji, zabranjeno je loženje vatre na otvorenim prostorima u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada.

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian