Sedmogodišnji Enzo Perlić iz Drniša postao državni prvak u brdskom biciklizmu!

- 19. srpnja 2021.

Jučer je održano Prvenstvo Hrvatske u brdskom biciklizmu Husqvarna XCO ‘Srce Velebita’ na Cvituši pored Lovinca u organizaciji udruge Srce Velebita na kojem je sedmogodišnji Enzo Perlić iz Drniša postao državni prvak!

Staza je bila tehnički zahtjevna kao što i priliči Nacionalnom prvenstvu, a osmislio ju je Siniša Radulović naš iskusni brdski biciklist. Veseli što se usprkos teškim vremenima za sport zbog pandemije COVID-a okupio veliki broj biciklista iz cijele Hrvatske. Po svim kategorijama vodila se velika borba za postolja.

Na jedno od tih postolja stao je i Enzo Perlić (7 godina) koji je ostavio iza sebe konkurenciju do 9 godina starosti. Za glavu veće dečke Enzo je ostavio 10 sekundi ispred cilja.

– Iako nesvjestan i još uvijek zaigran sa autićima i motorima Enzo je u zadnjih mjesec dana uz igru i zabavu izvježbao ulaske u zavoje, promjene brzina, sprinteve i sve tehničke komponente koje se mogu naći na stazi. Držao se dogovora kako se ponašati na stazi i što napraviti u određenoj situaciji na stazi. Rezultat je bio izvrstan. Već u prvom krugu je prestigao glavnog konkurenta iz Posedarja koji mu je stvarao probleme tijekom utrka Zimske lige. Svoju prednost je povećao na usponu pred sami cilj te prolaskom ciljne ravnine postao Prvak države do 9 godina, kazao je otac Nikola Perlić.

Iako član BK Petar Svačić mali Drnišanin bodove je donio za BK Orlov Krug jer matični klub nije bio u mogućnosti licencirati vozača te samim time niti steći pravo legitimnog nastupa i proglašenja pobjednika na Nacionalnom prvenstvu XCO Srce Velebita u Cvituši.

Nikola navodi i kako je bilo zanimljivo vidjeti sve trenutno najspremnije vozače Hrvatske na jednom mjestu te gledati i uživati u vožnjama istih. Sam događaj je izvanredno organiziran i dostojan Nacionalnog prvenstva.

– Enzo je rekao da mu je to bila kao svaka druga utrka i da mu je super što ih je „oderao“. Jedini problem za drniško dite bilo je što su za ručak poslužili ličku juhu umjesto „paštašute „ koju je željno očekivao – istaknuo je ponosni otac.

Iz Drniša na utrci je sudjelovao i Karlo Malenica koji je prebačen iz kategorije U15 u kategoriju U16, ali na žalost nepovoljni vremenski uvjeti, kiša i sklisko tlo uzrokovali su dva pada te utrku nije završio.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background