Saborski zastupnik i gradonačelnik Drniša Josip Begonja: Vladine mjere su sveobuhvatne i konkretne

- 9. rujna 2022.

Vlada Republike Hrvatske jučer je donijela paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima u borbi protiv inflacije i energetske krize vrijedan čak  21 milijardu kuna.

Intervenirali su u cijene struje i plina, zamrznuli su cijene osnovnih namirnica, a uvodi se i porez na ekstra profit. Vladajući tvrde – nismo zaboravili nikoga.

Paket će poručuju zaštititi građane, cijeli javni, neprofitni sektor i hrvatska poduzeća. Nitko nije ostavljen po strani. Omogućit će mirnu i predvidljivu jesen i zimu.

O mjerama pomoći razgovarali smo sa saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom – koji je prvo podsjetio na situacije i događaje koji su prethodili ovakvoj situaciji te kazao:

 

Mjere su sveobuhvatne i usmjerene ne više samo na građane već i na javni sektor što uvelike pomaže jedinice lokalnih samouprava – ističe gradoačelnik Begonja i naglašava:

 

Osim energije tu su i druge mjere, ističe Begonja, kao što je pomoć u obliku zamrzavanja cijena određenih namirnica.

Povećavaju se socijalne naknade i širi opseg korisnika, spremne su nove naknade za nezaposlene, za sve zaposlene se povećava porezno rasterećenje, roditelji će dobiti posebno novčano primanje po obitelji, studenti veći neoporezivi dio dohotka, rast će mirovine za 3 posto od 1. siječnja, a umirovljenici će dobiti jednokratan energetski dodatak za tri mjeseca. Ističe i novi porez na dobit za one koji krizne situacije kosriste za nerealno podizanje cijena

 

Samo snažna država može donijeti ovakav paket mjera pomoći smatra saborski zastupnik i gradonačelnik Drniša Begonja. U uvjetima kriza, neovisno o uzrocima, potrebno je konkretno djelovati, kao što je to učinila Vlada, zaključio je:

 

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian