Petropoljci se pripremaju za blagdan Male Gospe

- 6. rujna 2022.

Općina Ružić, Etno udruga Petrovo Polje i župa svete Marije Gradac organiziraju proslavu Dana Općine Ružić i blagdana Male Gospe u četvrtak 08. rujna i subotu, 10. rujna u Gradcu.

Svečana sveta misa s procesijom na sam blagdan Male Gospe u četvrtak, 8. rujna, započinje u 10:30 sati nakon čega slijedi molitva odrješenja te polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima u Ružiću.

Velika pučka fešta sa smotrom folklora i zabavnim programom na rasporedu je u subotu 10. rujna na malonogometnom igralištu Područne škole Gradac.
Nakon mimohoda KUD-ova od crkve Male Gospe do školskog igrališta koji kreće u 19:00 sati, slijedi folklorni program u kojem nastupaju: domaćin Etno udruga Petrovo Polje, HKD Napredak, Knin, KUD Zvona zagore iz Mirlović Zagore, Branimir iz Benkovca, Hercegovac iz Širokog Brijega, Luke iz Čapljine te dramska sekcija HKD-a Napredak iz Knina.

Nakon smotre folklora nazočne će zabavljati bend Bolero iz Šibenika, a za vrijeme programa će biti upriličena i tradicionalna etno-lutrija s bogatim nagradama.

 

 

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian