Rekordan broj sudionika na sinoćnjem košarkaškom turniru

- 13. srpnja 2017.

U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i Košarkaškog kluba DOŠK sinoć je u Drnišu, na središnjem gradskom trgu Poljani održan 3×3 Basketball turnir.
Okupilo se 40-ak ekipa raznih dobnih kategorija iz Drniša ali i Šibenika i okolnih mjesta što je najveći broj prijavljenih od svih dosadašnjih turnira te se na Poljani igralo do kasno u noć.
Iznimno zastupljena kategorija po broju prijava bila je U18.
Nakon natjecanja po skupinama, u finalu je slavila ekipa “Oba tri” koja je sa 13:11 bila bolja od ekipe “Fuzija Gruzija”.
Nakon toga je uslijedila prava poslastica seniorskih susreta i prezentacija sjajne košarke. Nastupilo je ukupno 28 seniorskih ekipa. U finalu je momčad „Vozi” pobijedila ekipu “Šipin Mercedes” rezultatom 21:13.
Pobjednička ekipa “Vozi” je nastupila u sastavu: Bože Radoš, Nikola Roso, Ivan Ćirko i Ivan Rašetina. MVP turnira je igrač pobjedničke ekipe Bože Radoš.

O SVEMU HKS U SVOM PRIOPĆENJU JE KAZAO:

HEP 3×3 Basketball Tour 2017 je nastavio svoj uspješan niz u “gradu drniškog orla”.
Drnišani su i ove godine nedvojbeno bili sjajni domaćini i opet pokazali koliko vole košarku. Grad koji je iznjedrio toliko košarkaških talenata, zaista je zaslužio sam vrh u konkurenciji najboljih ovogodišnjih košarkaških destinacija HEP 3×3 Basketball Tour-a.
Okupilo se 40-tak ekipa raznih dobnih kategorija iz Drniša, ali i Šibenika i okolnih mjesta za stvarno odličan odaziv turniru. Turnir je trajao do kasno u noć ili do ranih jutarnjih sati. Jednostavno je trajao…jer u Drnišu košarka oduvijek živi, a haklovi su se u sjajnom sportskom ozračju nizali jedan za drugim praćeni često gromoglasnim pljeskom publike.

Gledatelji su istinski uživali u sjajnoj i opće poznatoj čvrstoj drniškoj košarci, ali i odličnoj zabavi, natjecanjima za publiku i zabavnom programu, a mi smo uživali u bezbroj priča i sjećanja mještana o njihovom “Drniškom orlu”. Prisjetilo se tu i Veljka Petranovića, Joška Vukičevića i mnogih drugih košarkaša koje je Drniš iznjedrio kroz godine.

Dječica, zabava, sjajni haklovi, druženja, natjecanja za publiku, spominjanje i “potezanje” drniškog pršuta i odlična atmosfera su večeras živjeli u Drnišu, a Drniš je živio za košarku.

U konkurenciji U11 i mlađi, u finalu su “Jazavci” pobjedili Dream Team dominantnim rezultatom 11:1.

U konkurenciji U16, dominantna ekipa “Hrc Squad” je pobijedila ekipu “Krumpiri” rezultatom 10:3.

Iznimno zastupljena kategorija po broju prijava bila je U18.
Tu je u finalu, nakon natjecanja po grupama, pobjedila ekipa “Oba tri” ekipu “Fuzija Gruzija” rezultatom 13:11. Nakon toga je uslijedila prava poslastica seniorskih susreta i prezentacija sjajne košarke 20-ak prijavljenih seniorskih ekipa.

U finalu seniora, ekipa “Vozi” pobijedila je ekipu “Šipin Mercedes” rezultatom 21:13 u odličnom haklu u sitne sate.

Pobjednička ekipa “Vozi” je nastupila u sastavu: Bože Radoš, Nikola Roso, Ivan Ćirko i Ivan Rašetina.

MVP turnira je igrač pobjedničke ekipe, sjajni i pod košem dominantni Bože Radoš

Čestitamo Boži koji je, uz ostale vriijedne nagrade, ponio kući i vrijedan smartphone Lenovo, nagradu sponzora HKS-a, tvrtke LENOVO.
Čestitamo pobjedničkoj ekipi na pobjedi i vrijednim nagradama sponzora Toura; HEP, HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA, OŽUJSKO I LENOVO.

Zahvaljujemo sjajnim domaćinima KK DOŠK te svim sudionicima turnira, gledateljima, sponzorima, Hrvatskoj turističkoj zajednici te sportskim djelatnicima koji su podržali projekt.

 

Foto: KK DOŠK

Foto: KK DOŠK

Foto: KK DOŠK

Foto: KK DOŠK

Foto: KK DOŠK


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background