Strpljivo u prometu: U tijeku su radovi na plinofikaciji Drniša

- 13. srpnja 2017.

Na području Drniša proteklih nekoliko tjedana odvijaju se radovi na izgradnji srednjetlačne plinske mreže plinskog distribucijskog sustava Grada Drniša. U okviru investicije vrijedne 10 milijuna kuna bit će izgrađeno gotovo 8 kilometara plinske mreže. Podsjećamo, Ugovor o pravu služnosti između Grada Drniša i tvrtke EVN Croatia plin potpisan je krajem travnja ove godine.

Što se tiče trenutnih radova riječ je o dionici od 3,8 kilometara plinske mreže, a predviđeni završetak radova je za 2,5 mjeseca, doznajemo od voditelja podružnice EVN Croatia plin Nediljka Bešlića:
– ‘Radovi su intenzivni, prolazimo kroz sam centar grada, u tom dijelu molimo građane sa strpljenje i razumijevanje’.

Zainteresiranih građana za kućnim priključkom za plin već ima:
– ‘Već nekoliko kućnih priključaka je napravljeno, govorimo o prvotnom dijelu od polja gdje je naša stanica pa prema državnoj cesti i ona ovoj samoj dionici kroz grad ljudi se javljaju. Nije tajna da je naš najveći kupac prema kojem idemo tvornica Alu Flex Pack u Industrijskog zoni, a planiramo spojiti i objekte javne namjene vrtić i škole te crkva Gospe od Ružarija. Ti naši krajnji korisnici već su započeli s pripremama za prelazak na prirodni plin’.

Kada će građani u konačnici dobiti plin Bešlić je kazao:
– ‘Tih 2,5 mjeseca kad se gradnja prve linije završi ide se s ispitivanjem mreže i testira se, kad rezultati pokažu da je sve u redu ta dionica se puni plinom i od tog trenutka moguće je koristiti plin s plinovoda. Brzina kojom će se korisnici spajati od tog trenutka ne ovisi o nama. To je na njihovoj strani, oni trebaju proći procedure izrade projektne dokumentacije, odobrenja projekata, ugovaranja radova na unutarnjim instalacijama, izvedba i primopredaja tih radova i iza toga korištenje plina’.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background