‘RAD’ d.o.o. dijeli se na dvije tvrtke

- 15. siječnja 2014.

Održana je posljednja Skupština osnivača poduzeća „Rad” kakvog smo dosad poznavali. Naime “Rad „ d.o.o. silom Zakona podijeljen je na dva poduzeća, trgovačka društva sa ograničenom odgovornošću.
Podsjetimo, Javno komunalne poduzeće „Rad „ osnovali su Grad Drniš i općine Promina i Ružić ,koje je potom izmjenama zakonskih odredbi postalo trgovačko društvo iz čijeg vlasništva je istupila Općina Promina. Sada zbog Zakona o vodama koji je na snagu stupio početkom 2010. godine , podijeljen je na dvije tvrtke čiji su suosnivači Grad Drniš i Općina Ružić.
„Rad”d.o.o. Drniš obavljat će ubuduće samo djelatnost javne vodoopskrbe pitkom vodom, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.Direktor RAD-a ostaje Davor Jakelić.
Nova tvrtka “Gradska čistoća Drniš” d.o.o. bavit će se poslovima održavanja čistoće – odvozom smeća, odlaganjem komunalnog otpada, djelatnosti tržnica na malo, održavanjem groblja , obavljanjem pogrebnih poslova, javnom rasvjetom, održavanjem javnih površina, te drugim komunalnim djelatnostima.V.d. direktora ‘Gradske čistoće Drniš’, neslužbeno doznajemo, bit će Marinko Šindilj.
Članovi Skupštine poduzeća Rad na jučerašnjem okupljanju koje je održano u nazočnosti javnog bilježnika pokrenuli su završni postupak razdvajanja izmjenama društvenog ugovora i drugih akata o osnivanju kojim se utvrđuje i imovina novih tvrtki. Konačnu riječ treba dati Trgovački sud , čije se rješenje očekuje za 15-tak dana kada će se znati i točan početak rada ovih tvrtki sa odvojenim upravama.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background