Punih 60 godina u skladnom braku

- 6. lipnja 2016.

Malobrojnim Drnišanima posreći se dočekati jubilarnu 60. obljetnicu svoga braka, to su ovoga vikenda doživjeli supružnici Živković.
Slaveći u krugu svoje najuže obitelji dijamantni pir, sretni supružnici 81- godišnja Milka – Seka i četiri godine stariji Paško Živković iskazali su sreću i zadovoljstvo, što su nakon šest desetljeća “izveli na pravi put” djecu i unuke.

Upoznali su se u Drnišu kao vrlo mladi i zaljubili, vjenčali 02. lipnja 1956. godine a potom u Drnišu nastavili živjeti i raditi, aktivno angažirani i u društveni život našeg grada. U braku su dobili dvije kćeri Anu-Anitu i Tomilu, koje su im podarile troje unučadi: Ivicu, Željanu i Borisa a od njih dosada četvero praunučadi: Luku, Lovru, Emu i Karla.

U današnje vrijeme jubilej je to koji zaslužuje iskrene čestitke. Stoga prvo pitanje slavljenicima nametnulo nam se samo od sebe.
Koja je formula uspjeha sretnog i dugovječnog braka?
– ‘Treba voljeti jedno drugoga, poštovanje prema mužu, biti žena i majka, onda sve dolazi samo po sebi’ – istaknula je gospođa Seka, a šjor Paško dodao da se dogovorom moraju rješavati svi problemi.
Najosnovnije je kaže cijeniti jedno drugo ali i familije iz kojih dolaze. Ističu kako ništa ne bi mijenjali, da im u životu danas ništa ne nedostaje, a trude se da se s godina što bolje nose. Poželjeli su svima da ovako budu sretni u životu uz poštovanje svoje djece i obitelji.

Iako sa po osam desetljeća na leđima, Seka i Paško na svojem dijamantnom piru djelovali su poput mladenaca. Veselo uz svoje najdraže i pjesmu slavili su 60 godina braka, a i nama su živahno zapjevali pjesmu njihove mladosti koja je obilježila njihovu ljubav „Santa Lucia”.

Kćeri Anita Vranković koja danas sa svojom obitelji živi u Šibeniku, a Tomila Popac u Makarskoj, presretne su kažu što su dočekale dijamantnu obljetnicu braka svojih roditelja. Sve što su dobili od njih – od ljubavi i sloge, divnog djetinjstva i mladosti u Drnišu, poslužilo im je kao primjer i uzor za stvaranje vlastite obitelji. A danas to znaju više cijeniti jer su i same majke i bake.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian